Puno problema
6

Kolarov svjestan stanja oko reprezentacije Srbije: Siguran sam da publika neće doći

Klix.ba
Aleksandar Kolarov (Foto: EPA-EFE)
Aleksandar Kolarov (Foto: EPA-EFE)
Kapiten reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov svjestan je problema koji su se stvorili oko nacionalnog tima, a nakon utakmice protiv Litvanije rekao je da ne očekuje puno publike u meču protiv Rumunije koji se igra u ponedjeljak.

Srbija je u prvom kolu Lige nacija s minimalnih 1:0 porazila Litvaniju, ali posljednjih dana u i oko reprezentacije pojavilo se puno problema, kojih je Kolarov svjestan, te smatra da će se oni odrziti na posjetu u meču protiv Rumunije.

"Ne plašim se da će biti malo publike, već sam gotovo siguran da će tako i biti. Atmosfera nije sjajna, naročito 'oko' reprezentacije i sve se to odrazi na dolazak publike. Ko hoće da nas podrži, neka dođe, a ko ne osjeća ili ima nešto protiv ovoga ili onoga, protiv selektora ili onih koji igraju ili ne igraju, neka ne dolazi. Ja za reprezentaciju igram srcem i to je jedini razlog zbog kojeg sam tu, a imam namjeru igrati sve dok se budem dobro osjećao i dok fizički mogu podnijeti napore", kazao je Kolarov.

Što se tiče same utakmice, Kolarov je rekao da je Srbija morala ranije riješiti utakmicu i da su bezpotrebno napravili problem.

"Ovakve utakmice moraju biti zatvorene na 2:0, 3:0. Pričali smo poslije u svlačiopnici i ne smijemo da dovodimo pobjedu u pitanje protiv ekipa kao što je Litvanija. Imali smo utakmicu u našim nogama, trebalo je lagano privesti kraju, ali smo napravili problem iz jedne greške i kontri nakon nešeg prekida", završio je kapiten Srbije, koji je u meču protiv Litvanije ušao u drugom poluvremenu.

Susret između Srbije i Rumunije igra se u ponedjeljak s početkom u 20:45 sati.