Nogomet
22

Kodro: Niko mi ne sastavlja ekipu, vjerujem da ćemo osvojiti titulu

Piše: D. B.
Navijači su itekako razočarani igrama i rezultatima FK Sarajevo u posljednje vrijeme, ali šef stručnog štaba tima sa Koševa Meho Kodro i dalje vjeruje da će njegov tim osvojiti titulu.
Ivan Tatomirović i Meho Kodro (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Ivan Tatomirović i Meho Kodro (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

Kodro je svjestan da se Bordo ekipa mora naviknuti na pritisak.

"Mogu da razumijem navijače, razočarani smo im mi u klubu. Nastojat ćemo da ovu situaciju preokrenemo brzo i dođemo u bolju situaciju. Pritiska ima, ali ovo je FK Sarajevo. Moramo se naviknuti na pritisak i u takvoj situaciji igrati što bolje", izjavio je Kodro.

Zamjerki na kvalitet igrača bh. stručnjak nema, pa bi zbog toga bio nezadovoljan ako FK Sarajevo ostane bez trofeja ove sezone.

"Apsolutno sam zadovoljan sa ekipom koju imam. Ja bih bio nezadovoljan ako ne osvojimo titulu. Za mene je to neuspjeh", jasan je bio šef stručnog štaba.

Na pitanje ko pravi sastav prvog tima, Kodro je rekao da je to samo njegova odluka.

"Gluposti su da mi neko ekipu pravi. Ne bih mobao dozvoliti to poniženje. Čelnike saslušam, ali je moja zadnja. Meni treba nezavisnost i to je bio moj uslov da dođem u FK Sarajevo. Nema razloga da se pravdam. Niko mi ne sastavlja ekipu", rekao je Kodro.

Stručni štab posebnu pažnju poklanja psihiloškom stanju nogometaša.

"Psihološki radimo svaki dan, bez toga ne može. Želimo osvježiti igrače i promijeniti im percepciju. Psihološko stanje se najbolje vraća golovima, treninzima, pobjedama. Samopouzdanje ćemo vratiti pobjedom u Travniku", jasan je bio Kodro.

U ponedjeljak će FK Sarajevo biti gost NK Travniku, a Kodro je najavio pobjedu.

"Mnogo očekujem od utkamice s Travnikom. Vjerujem u svoju ekipu, ima konfuzije i krize, ali sam optimista. Siguran sam da ćemo dobiti utakmicu u ponedjeljak. Vjerujem da ćemo ove godine osvojiti titulu. Moj optimizam ima razloga", tvrdi nekadašnji bh. nogometaš.

U narednoj utakmici će ponovo za sastav konkurisati makedonski reprezentativac Krste Velkoski.

"Krste je u kombinaciji za svaku utakmicu, za prošlu nije bio pozvan jer su drugi više odgovarali za utakmicu protiv Drine. On nam je važan i potreban", rekao je trener tima sa Koševa.

Ivan Tatomirović (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Ivan Tatomirović (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

Novinarima se obratio i kapiten FK Sarajevo Ivan Tatomirović, koji se osvrnuo na medijske napise, krizu i nezadovoljstvo navijača.

"Meni ne predstavlja problem ono što se piše u medijima, jer razumijem sve to. Što se nas tiče, kako smo ušli u probleme, tako ćemo i izaći iz njih. Sjećam se stanja kad sam došao u klub. Ljudi u klubu su razlog što sam ovoliko dugo ostao. Dali su svoja sredstva da nam uplate premije. Navijači su nestrpljivi i nezadovoljni, pa i to razumijem", izjavio je Tatomirović.

Najavio je bolje rezultate u nastavku sezone.

"Svaku sljedeću utakmicu želimo pobijediti. Na nama je da izađemo iz ovoga. Bez obzira koga stručni štab izabere, ti igrači će razmišljati šampionski. Volio bih da bude dosta navijača u Travniku. oni su uz nas i kad je dobro i loše. Nekad to nismo vraćali, ali i kad nisu očekivali mi smo ih pozitivno iznenadili", završio je Tatomirović.