Duhoviti opisi bh. reprezentativaca
1.4k

Ko su Mr. Sexy, Evo babo lomim, Vin Diesel, Baby face killer...

Klix.ba
Zmajevi na jučerašnjem treningu na Grbavici (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Zmajevi na jučerašnjem treningu na Grbavici (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Na forumima i društvenim mrežama ovih dana kruži zanimljiv opis nogometnih reprezentativaca BiH. Tako je jedan od forumaša Lulića opisao kao "Vidiš me, ne vidiš me...", dok je Vedad Ibišević dobio ime "Plavo oko plakalo je". U nastavku pročitajte opise 11 Zmajeva.

Mr. Sexy - široj javnosti poznatiji kao Asmir Begović. Dovoljan je jedan njegov zavodnički pogled i čitava navalna linija Grka je u transu. Penale i slobodnjake brani snagom sirovog seksipila. Znači, tu smo sigurni.

Evo babo lomim - poznatiji kao Emir Spahić od Bosne. Ako ne požuti na utakmici i ne opsuje djecu barem jednom Grku, za mene je podbacio. Inače, sam drži liniju k'o Bužimljani '93. na Ćojluku.

Vin Diesel - poznatiji kao Ognjen Vranješ. Svojom muskulaturom, stasom i glasom jednostavno uliva strah u kosti protivničkim igračima. Ćelava glava mu daje određenu aerodinamičnost, što ga čini sjajnim u skoku. U tandemu sa Spahom neprolazan. Još da nauči lomiti k'o on...

Baby face killer - poznatiji kao Mensur Mujdža. Bekovska pozicija nikad nije imala ljepšeg i kompletnijeg igrača. Njegov stil trčanja po terenu, lucidni potezi, izleti na protivničku polovinu... Što bi Ćiro rek'o, FENOMEN!

Ulazi sigurno - poznatiji kao Sejad Salihović. Prirodan dečko na neprirodnoj poziciji. Njegova lijeva noga postala je predmet obožavanja fanova širom svijeta. U 90 minuta igre dovoljan je samo jedan prekršaj, na optimalnoj udaljenosti od 32,45 metara od gola, malo udesno, sa pet igrača u živom zidu... I komentatorom koji zna da će ga Sejo zabiti.

Dijete Černobila - poznatiji kao Miroslav Stevanović. Rođen 1990. godine, taman u periodu kada se radioaktivni oblak iz Černobila slegao nad Bosnom. Utjecaj radioaktivnih čestica dao mu je natprosječnu brzinu po krilu, anđeoski ubačaj i zavodljivi sovjetski osmijeh. U 90 minuta igre barem 5 puta će probiti po strani, a poslije toga samo ide 2xkrug + kocka.

Mr. Sexy wannbe - poznatiji kao Adnan Zahirović. Neosporni kralj sredine terena. Razbijač mase, hrani se elektronima i protonima iz automobilskog akumulatora. Prije svake utakmice koristi Shaumu, što njegovim protivnicima otežava put ka našem golu. Treba li pisati ko mu je uzor?

Vidiš me, ne vidiš me - poznatiji kao Senad Lulić. Ulazi u prostor kao Sulejman Veličanstveni u Beograd. Njegovo kretanje brzinom koja je blizu brzini svijetlosti, protivničke igrače prosto izluđuje. Nadimak "Vidiš me, ne vidiš me" dao mu je Pepe koji ga je vidio... Ali opet nije siguran.

Wizard - poznatiji kao Zvjezdan Misimović. Stari Slaveni imali su riječ za sjajnog kreativca i mozak sredine terena. Ta riječ glasila je "Miske". Danas se riječ "Miske" upotrebljava u fudbalskim akademijama širom svijeta svaki put kada neki igrač uputi "nemoguću" loptu. Onu loptu koja savija prostor i vrijeme. Onu loptu koja ima mozak, bubrege, pluća... i cilj.

Plavo oko plakalo je - poznatiji kao Vedad Ibišević. Sjaj u njegovim plavim očima jednostavno hipnotizira protivničke igrače. Njegove oči djeluju kao Bluetooth uređaj koji je povezan sa četiri ćoška protivničkog gola. Njegova lopta ne maši. On poslije svakog gola plače... Ali ne zato jer je tužan. On samo resetira software.

Zmaj - poznatiji kao Edin Džeko. Spor, sa lošim prijemom lopte, lošim pregledom igre... Tako kažu dušmani. Ali kada Zmaj pomilki loptu, ona vrišti od zadovoljstva i sama se nudi. Izvor mnogobrojih suza radosnica za cijelu državu. Uzrok mnogih raskida, jer pobogu... kad je godišnjica veze/braka bila važnija od činjenice da Zmaj nastupa u prvih 11 Cityja? Kažu da pas koji laje - ne ujeda. Ali zmaj koji šuti - samo čeka upotrebljiv centaršut!