Veliki talent
59

Ko je Stefan Bajčetić: Nova Liverpoolova senzacija bira između dvije reprezentacije

D. P.
Bajčetić nakon debitantskog gola (Foto: EPA-EFE)
Bajčetić nakon debitantskog gola (Foto: EPA-EFE)
Liverpool je na najbolji mogući način obilježio povratak Premier lige nakon više od mjesec dana, a u pobjedi protiv Aston Ville izdvojilo se ime Stefana Bajčetića.
Mladi nogometaš Stefan Bajčetić i ranije je dobijao priliku od Jurgena Kloppa. Njemački stručnjak etiketirao ga je kao jednog od najvećih talenata na Anfieldu, pa mu tako često ukazuje šansu da zaigra.

Sinoć je Bajčetić pogodio za ovjeru trijumfa rezultatom 3:1 na gostovanju Aston Villi. To mu je prvi prvenstveni pogodak u seniorskom nogometu i sigurno će ih biti još, iako će Boxing Day 2022. godine pamtiti zauvijek.

Bajčetić (18) stigao je u Liverpool prije dvije godine. Redsi su ga, kao velikog talenta, doveli iz omladinskih selekcija Celte Vigo.

Upravo je Vigo njegov rodni grad. Punog imena Stefan Bajčetić Maquieira rođen je 22. oktobra 2004. godine, a u Vigu se rodio jer je njegov otac Srđan Bajčetić igrao u Celti i živio upravo u Vigu.

Talentovani veznjak ima pravo nastupa za dvije reprezentacije. Po ocu ima pravo nastupa za Srbiju, čije državljanstvo ima, no nastupao je za omladinske selekcije Španije.

Stefanova majka je Španjolka, a upravo je u ovoj zemlji odrastao i naučio igrati nogomet. Za koju će seniorsku reprezentaciju igrati u budućnosti, jedna je od glavnih tema u srbijanskim medijima.

Naše komšije se nadaju da bi, za razliku od Bojana Krkića koji je izabrao Španiju ispred Srbije, Bajčetić ipak birao zemlju porijekla svog oca.