Novi neuspjeh
2.6k

Anketa / Ko je glavni krivac što Zmajeve nećemo gledati na Euru?

N. M.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Nogometaši Bosne i Hercegovine večeras su na šokantan način poraženi od Ukrajine u polufinalu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo, a Ukrajinci su slavili preokretom sa 2:1.
Sjajan meč igrali su nogometaši koje kao selektor predvodi Savo Milošević i vodili su s 1:0, ali uslijedio je veliki pad u finišu kada preokret u roku od tri minute pravi Ukrajina i dolazi do pobjede.

BiH je utakmicu počela u sastavu: Šehić, Dedić, Ahmedhodžić, Hadžikadunić, Kolašinac, Gazibegović, Cimirot, Krunić, Hajradinović, Demirović i Džeko.

Na klupi su bili: Vasilj, Pirić, Ćivić, Bašić, Prevljak, Pjanić, Varešanović, Tabaković, Rahmanović, Huseinbašić, Kovačević i Mujakić.

U anketi portala Klix.ba glasajte za onoga koga vi vidite kao glavnog krivca što će Zmajevi propustiti još jedno veliko takmičenje:

Vodila je večeras BiH autogolom Matvijenka, a potom za preokret gostiju pogađaju Jaremčuk i Dovbik.

Podsjetimo, prethodno je BiH propustila i lijepu priliku da se kroz kvalifikacije plasiraju na Euro, ali one su bile najlošije u historiji reprezentacije.

Kroz kvalifikacije su selekciju prije Miloševića vodili i Faruk Hadžibegić te Meho Kodro, mnogi krivcima za sve smatraju i Savez, a vi svojim glasom dajte svoj sud.

Naredni meč naši nogometaši igraju protiv Izraela na Grbavici u utorak naredne sedmice. Izraelci su večeras također poraženi u polufinalu baraža, a od njih je s 4:1 bolji bio Island.