Odgovorio Clattenburgu
105

Klopp: Nisam Ferguson, ne igram "igrice" i ne utječem na sudije

K. H.
Jurgen Klopp na glavnoj fotografiji, Alex Ferguson u krugu (Foto: EPA-EFE)
Jurgen Klopp na glavnoj fotografiji, Alex Ferguson u krugu (Foto: EPA-EFE)
Njemački trener i menadžer Liverpoola Jurgen Klopp odgovorio je bivšem engleskom sudiji Marku Clattenburgu da kao Sir Alex Ferguson pokušava utjecati na sudije uoči velikih utakmica rekavši kako to nije njegov cilj pred meč protiv Manchester Uniteda.
Klopp je nakon poraza Liverpoola od Southamptona na početku 2021. godine rekao kako je Manchester United dobio više penala u posljednje dvije godine nego njegov tim za pet i pol godina, nakon čega je postavio pitanje da li je on kriv što se to dešava.

Uslijedile su brojne reakcije da Klopp pred veliki derbi između ovih ekipa koji se igra u nedjelju pokušava dodatno povećati pritisak na sudije, a odgovorio mu je i bivši engleski sudija Mark Clattenburg koji je rekao da priprema teren za sudiju Paula Tierneyja koji će dijeliti pravdu na Anfiledu.

Dodao je kako Klopp insuinira da su sudije naklonjenje Manchester Unitedu te da još od Sir Alex Fergusona nije vidio da neki sudija kao njemački trener vrši pritisak na sudije pred važne mečeve.

"Jesam li iznenađen što se priča o tome? Ne. Jesam li iznenađen što Mark Clattenburg priča o tome? Ne. Ne znam da li su ga pitali o tome, ali drago mi je što se o njemu priča iako mu je karijera davno završila. Ja nisam Ferguson, ne igram igrice i ne pokušavam tako utjecati na sudije", rekao je Klopp.

Derbi Liverpoola i Manchester Uniteda igra se u nedjelju s početkom u 17:30 sati. Crveni đavoli su trenutno prvi na tabeli sa 36 osvojenih bodova, dok su Redsi drugi s tri boda manje. Ovo će im biti prvi duel ove sezone, a sastat će se i u FA Cupu.