Bura nakon derbija
26

Klopp nezadovoljan suđenjem: Treba li biti krvi da bi Kompany dobio crveni karton

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Trener Liverpoola Jurgen Klopp bio je izuzetno razočaran odlukom sudije Anthonyja Taylora u velikom derbiju protiv Manchester Cityja da u prvom poluvremenu pokaže žuti, a ne crveni karton Vincentu Kompanyju.

Građani su upisali izuzetno važan trijumf u meču 21. kola, čime su se vratili u borbu za titulu prvaka, dok je za Liverpool poraz na Anfieldu bio prvi u ovoj sezoni. Manchester City je golom Aguera stigao u vodstvo, Firmino je izjednačio u drugom poluvremenu, a pobjedu aktuelnom prvaku donio je Sane u 72. minuti.

Trener Redsa Jurgen Klopp nakon meča se odmah osvrnuo na Kompanyjev start u prvom poluvremenu, kada je kao posljednji igrač neoprezno zaustavio Salaha, a takvom startu Belgijanca prethodila je greška u dodavanju koju je napravio Stones. Klopp je rekao da je Kompany trebao dobiti crveni karton i da nije potrebna krv da bi sudije dosudile tu odluku.

"Zaista volim Kompanyja, ali kako, za ime svega, onaj start nije bio crveni karton? Pa on je bio posljednji igrač u odbrani i uletio je onakav klizeći. Da je udario Salaha, on bi bio van terena do kraja sezone. Da li nam je potrebna krv da bi se dao crveni karton?", pitao se Klopp nakon meča.

Da je kojim slučajem Manchester City ostao s igračem manje u 31. minuti, sasvim sigurno bi posao do kraja meča bio izuzetno olakšan Kloppu i njegovoj ekipi, ali sudija Taylor je kapitenu Građana pokazao žuti karton.

Pobjedom protiv Liverpoola Manchester City je smanjio zaostatak za Redsima na četiri boda i nakon 21. odigranog kola ima 50 osvojenih bodova, dok tim s Anfielda ima 54. Treći je Tottenham sa 48 bodova, dok je četvrti Chelsea sa 44 osvojena boda.