Wesley Sneijder
0

"Kladim se da će Mourinho naslijediti Fergusona"

Totalsport
Wesley Sneijder
Wesley Sneijder
Wesley Sneijder, holandski nogometni reprezentacivac i uzdanica talijanskog i europskog prvaka Intera, uvjeren je da će Portugalac Jose Mourinho biti prvi sljedeći trener Mancester Uniteda nakon Alexa Fergusona.

Već 24 godine, od 1986. godine, Ferguson vodi ''crvene vragove'' s Old Trafforda. Uspješni i trofejni škotski strateg već ima 68 godina i sve se češće povlači pitanje čovjeka koji će ga jednog dana naslijediti na čelu slavnog kluba.

Sneijder je uvjeren da je ta pozicija rezervirana samo za jednog čovjeka, Josea Mourinha, s kojim je Sneijder prošle sezone osvojio Ligu prvaka, te talijansko prvenstvo i kup, ali je Mourinho nakon toga preselio na klupu madridskog Reala.

"Vodio sam mnoge dugotrajne i opsežne razgovore s Mourinhom i bio bih spreman staviti svoj novac na to da će upravo on biti sljedeći trener Uniteda. Dobro znam da je to posao koji jako želi. Iskreno govoreći, mislim da je on i jedini trener na svijetu koji ima kapacitet preuzeti dužnost trenera Manchester Uniteda od Fergusona", izjavio je Sneijder za Daily Star.

"Mislim da je to u glavama ljudi koji odlučuju i riješena stvar jednog dana kada se Ferguson povuče. Tako bi jedna svjetska trenerska klasa otišla, a druga došla na njegovo mjesto. Znam da će se Fergusonova riječ itekako slušati kada će biti riječi o njegovom nasljedniku. Između njega i Mourinha sigurno postoje razlike, ali i međusobno poštovanje."

Na kraju, Sneijder je dodao i ovo.

"Dobro znam koliko bi Mourinha uzbudio povratak u Premierligu. Kada o tome govori, ponaša se kao malo dijete. To mu podneblje nogometno jako odgovara."