Nogomet
3

Tok utakmice / Kirin kup: BiH - Danska 2:2 (penali: 4:3)

Piše: O. T.
(Foto: Twitter)
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je u polufinalnoj utakmici Kirin kupa protiv reprezentacije Danske (6:5, nakon penala). Utakmica se igrala na Toyota stadionu u Japanu. Tekstualni prijenos mogli ste pratiti uživo na portalu Klix.ba.
  • Naš tim je u finalu Kirin kupa nakon što je sa ukupnih 6:5 nakon penala (2:2 regularni dio) savladao Dansku. U finalu čekamo boljeg iz dvoboja Japan - Bugarska.

  • Pobjeda!!!!! Pogodili smo za 4:3 na penalima! Strijelac je Medunjanin!

  • Erikssen pogađa za 3:3!

  • 3:2!!!!! Stevanović!!! Vodimo nakon četvrte serije!

  • Danska se vraća na 2:2 u četvrtoj seriji!

  • Poveli smo sa 2:1 na penalima! Siguran je Hodžič. Nakon tri serije, u vodstvu smo!

  • Ponovo promašaj Danaca!!!!! Neprecizan je Christianesen.

  • 1:1 na penalima!!! Pogađa Krunić.

  • I dalje je 1:0 za Dansku koja je promašila. Šutirao je Vestergaard.

  • Ostaje 1:0, promašio Vrančić.

  • 1:0 pogađa Rasmussen!

  • Kraj! Slijede penali.

90+' - Igra se sudijska nadoknada. Sudija je produžio za četiri minute.

89' - Teren napušta sjajni Milan Đurić koji je postigao oba gola za naš tim. Ulazi Rade Krunić. Taktička izmjena, ali i naizgled prinudna, jer je Đurić tražio da Danci izbace loptu sa terena.

86' Peter Ankersen mijenja Rizu Durmisija u redovima Danske.

84' - GOOOOOOOOOOOOOOO! 2:2! Đurić!!!!!!!!! Sead Kolašinac je napravio sjajan prodor po lijevoj strani i uposlio našeg napadača koji pogađa za 2:2. Sjajna igra našeg tima. Veliki povratak s igračem manje.

83' - Miroslav Stevanović mijenja Harisa Duljevića.

80' - Naš tim dominira terenom i sada je posjed lopte 64%-36% na našoj strani.

75' - Žuti karton za Rizu Durmisija nakon prekršaja nad Đurićem. Prekršaj na ivici šesnaesterca za naš tim. Medunjaninev udarac je izblokiran. Lopta se odbija do Kolašinca koji sa više od 20 metara loše šutira pored gola.

74' - Mateo Sušić mijenja Izeta Hajrovića. Ovo je reakcija na crveni karton.

70' - Crveni karton za Vranješa nakon prekršaja nad Erikssenom na lijevoj strani. Baždarević u nevjerici.

66' - Zmajevi su bolji tim u nastavku i sada je ukupan posjed lopte na našoj strani (51%-49%).

65' - Šansa! Duljević je snažno šutirao sa nekih 15 metara, ali lopta odlazi pored lijeve Schmeichelove stative.

64' - Hajrović je izveo peti korner za naš tim, a drugi u drugom poluvremenu. Umjesto centaršuta, Hajrović je dodao loptu za Kolašinca koji je bio udaljen nekih 25 metara od gola. Uslijedio je šut koji odlazi visoko preko gola.

61' - Nove dvije izmjene u redovima Danske. Lasse Schone i William Kvist su zamijenili Viktora Fischera i Pierrea Hojbjerga.

58' - Žuti karton za Vrančića nakon prekršaja nad Fischerom na sredini terena.

53' - Gooooooooooool!!!!! Smanjili smo na 2:1. Strijelac je Đurić, a asistirao je Vranješ. Akcija je počela na lijevoj strani, potom je Hodžić odigrao pas na desnu stranu za Vranješa koji centaršutom pronalazi Đurića, a ovaj glavom matira Schmeichela.

46' - Odlična šansa za Dansku! Rasmussen je bio u prilici, ali Šehić brani.

46' - Kod Danske je ušao Mike Jensen umjesto Thomasa Delaneya, dok su u redovima BiH ušli Mario Vrančić i Armin Hodžić umjesto Srđana Grahovca i Anela Hadžića.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

  • Kraj prvog poluvremena. Danska na odmor odlazi s prednošću 2:0. Naš tim je primio poprilično jeftine golove i nije uspio iskoristiti nekoliko obećavajućih šansi u kojima su se našli Medunjanin i Đurić. Posjed nakon prvog dijela iznosi 53%-47% za Dansku koja je uputila ukupno sedam udaraca, dok je naš tim imao tri udarca prema golu. Omjer kornera iznosi 3:1 za naš tim. Danska je dobila jedan žuti karton (Hojbjerg), dok su kod našeg tima požutili Đurić i Vranješ.

45' - Obećavajuća dva napada Danske okončana su bez opasnosti za naš gol.

41' - Goooooooooo! Danska vodi sa 2:0. Strijelac je Fischer. Nakon rezantnog centaršuta sa lijeve strane, lopta se odbila na nekih 15 metara gdje ju je čekao neometani Fischer koji je bez problema savladao Šehića.

37' - Danska je ponovo kompletna. Vestergaard se vratio na teren.

36' - Posjed lopte u ovim trenucima iznosi 52%-48% za Dansku. Omjer kornera je 3-1 za naš tim.

32' - Žuti karton i za Hojbjerga nakon oštrog starta nad Duljevićem. Naš tim je dobio dva, a Danska jedan žuti karton.

31' - Izveli smo novi korner sa lijeve strane. Hajrović je pronašao Medunjanina, ovaj prima loptu i šutira, ali odbrana Danske blokira njegov udarac.

28' - Žuti karton za Đurića. Naš napadač je u skoku na polovici terena rukom udario Vestergaarda i tom prilikom ga raskrvario.

24' - Šansa! Đurić je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali Schmeichel brani. Potom ponovo Zmajevi dolaze u posjed, a nakon centaršuta Đurić jedva šutira glavom. Lopta odlazi preko gola.

22' - Gooooooooooool! Danska vodi 1:0. Strijelac je Kjaer. Erikssen je izveo korner sa lijeve strane i nakon kratke akcije sa saigračem, izborio se za udarac koji Šehić brani, ali odbijenu loptu u gol posprema Kjaer.

17' - Žuti karton za Vranješa nakon starta nad Fischerom.

16' - Drugi korner sa lijeve strane za naš tim. Izveo ga je Hajrović koji je prizemnim pasom tražio Medunjanina, ali njegov udarac blokiraju Danci. Uslijedila je kontra Danske koju smo zaustavili.

14' - Šansa! Naš tim preuzima inicijativu i nakon jednog dužeg napada Kolašinac je izborio korner na lijevoj strani. Nakon ubačaja Đurić je šutirao glavom, ali je Schmeichel odbranio.

10' - Prvih 10 minuta proteklo je u blagom pritisku Danske. Naš tim je uspio izgraditi dva duža napada iz kojih nismo uspjeli zaprijetiti.

4' - Snažan udarac Delaneya sa nekih 25 metara brani dobro postavljeni Šehić.

3' - Podrška za Zmajeve sa tribina stadiona Toyota koji ima vrlo lošu posjetu na današnjem meču..

1' - Utakmica je počela. Sa centra su krenuli Danci.

9:03 - Završeno je intoniranje himne Bosne i Hercegovine, slijedi himna Danske.

8:59 - U drugom paru sastaju se Bugarska i Japan, a njihov meč počinje u 12:40 sati po našem računanju vremena. Finalni mečevi i meč za treće mjesto na rasporedu su 7. juna.

8:58 - Ovo su sastavi:

BiH: Ibrahim Šehić - Ognjen Vranješ, Edin Cocalić, Toni Šunjić, Sead Kolašinac - Anel Hadžić, Srđan Grahovac, Haris Medunjanin - Haris Duljević, Izet Hajrović - Milan Đurić.

Danska: Kasper Schmeichel - Simon Kjaer, Henrik Dalsgaard, Jannik Vestergaard, Riza Durmisi, Andreas Christensen - Thomas Delaney, Christian Eriksen, Pierre-Emile Hojbjerg - Morten Rasmussen, Lasse Vibe.

8:57 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobrodošli na tekstualni prijenos polufinalne utkamice Kirin kupa u kojoj se sastaju reprezentacija Bosne i Hercegovine i Danske.