Nogomet
573

Kerim Sačak: Na tribini među 2.000 Argentinaca skandirao sam "malo vas je..." i dobio pehar

Piše: T. Sekulić
Sačak na tribini s replikom pehara
Zeničanin Kerim Sačak na nagradnoj igri osvojio je putovanje u Brazil i ulaznice za utakmicu Brazil - Hrvatska i Argentina - BiH. Put na Svjetsko prvenstvo bilo je za njega ostvarenje sna. On je navijač koji je "uletio" među Argentince i skandirao "Malo vas je pi*kice", a isto je uradio i na tribini stadiona Maracana gdje je bio sam među hiljadama navijača Argentine.

"Supruga me je prijavila na nagradnu igru i osvojio sam putovanje u Brazil, tako da sam imao sreću da ne moram dizati kredit ili prodavati bubreg. Supruga mi je već nekoliko godina za redom obećavala da će me poslati na neko prvenstvo i evo to se i dogodilo", kazao je Sačak uz osmijeh za Klix.ba.

Bio je na utakmici Brazil - Hrvatska gdje je bodrio Vatrene, a onda su uslijedila tri dana puna iščekivanja utakmice između BiH i Argentine.

Testirao koliko Argentinci znaju bh. jezik

"Brazilci su očarani našom reprezentacijom i navijačima. Gotovo svaku noć su me častili samo zbog toga što sam nosio dres Bosne i Hercegovine", rekao je Sačak.

A, kada je došao 15. juni, njegovoj sreći nije bilo kraja. Zajedno sa brojnim navijačima BiH uputio se ka stadionu Maracana. Tada je nastao i snimak koji je postao veliki hit.

"Video je snimljen pred polazak navijača ispred metroa. Naša ekspedicija se skupila ispred i čekala osiguranje da nas pusti u metro. Međutim, sa svih strana su počeli pristizati argentinski navijači koji su pjevali i skandirali. Vidio sam da se nekoliko naših navijača uplašilo jer je nas bilo mnogo manje te sam odlučio iskoristiti to što Argentinci ne znaju naš jezik. Dan ranije sam također 'isprobao' koliko poznaju bosanski kad sam u njihovoj fan zoni uzvikivao "Bit će Argentina ku*ac šampion", a oni su samo čuli Argentina i šampion pa su mi se pridružili u skandiranju. Nadam se da je i to neko uspio snimiti!", ispričao je bh. navijač za Klix.ba.

I na stadionu Maracana je bio sam među Argentincima, a oni su ga prihvatili pa su mu čak dok je skandirao "Malo vas je pi*kice" dali repliku pehara Svjetskog prvenstva.

Sam među navijačima Argentine

"Bh. navijača nije bilo mnogo, a da stvar bude gora 'razbacali' su nas po cijelom stadionu. Imao sam tu 'sreću' da dobijem mjesto na tribini među Argentincima i budem sam među njih 2.000. Umjesto da sjednem i plačem ja sam ponovo počeo skandirati, a oni su mi dali repliku pehara da nastavim navijati i mašem im peharom ispred nosa. Primijetili su to i navijači BiH koji su sjedili nedaleko i nakon nekog vremena me pozvali da sjednem s njima."

Istakao je kako je bio vrlo ponosan na Zmajeve i navijače te da su im veliku podršku pružili Brazilci zahvaljujući kojima su uspjeli nadglasati blizu 65.000 argentinskih navijača.

"Mnogo Brazilaca je došlo na utakmicu i dali su nam veliku podršku. U 20. minuti igre uz njihovu pomoć uspjeli smo nadglasati argentinske navijače koji su već bili razočarani igrom svog tima", rekao je Zeničanin za Klix.ba.

Džekini roditelji među navijačima, Messijevi u VIP loži

Tokom boravka u Brazilu susreo se i sa brojnim bh. i regionalnim zvijezdama među kojima su i Severina te Amra Silajdžić. Također, fotografisao se i sa Džekinim roditeljima koji nisu bili u VIP loži već na tribinama stadiona zajedno sa bh. navijačima.

"Argentinci su me pitali ko su ljudi koje naši navijači fotografišu. Nisu mogli vjerovati da su to Džekini roditelji, djevojka i sestra. Pokazivali su mi VIP ložu gdje su sjedili roditelji i prijatelji Lea Messija, a ja sam im objasnio da je Džeko idol nacije i da njegovi uvijek sjede uz naše navijače. Ostali su očarani tim podatkom", ispričao nam je Sačak.

On se zahvalio i hrvatskoj pjevačici Severini koja je pružila podršku Zmajevima.

"Seve je kraljica, nevjerovatno je koliko podržava našu zemlju i naše navijače", istakao je.

Iz Brazila se vratio danas, ponosan i sretan.

"Argentinci su veliki nogometni fanatici i nakon utakmice su nam čestitali na odličnoj igri", kazao je Sačak.

Istakao je da mu je drago što je njegov klip postao hit i što su bh. navijači pokazali da možda ih jeste malo došlo u Brazil, ali znaju napraviti atmosferu i do posljednjeg daha bodriti Zmajeve.