Engleski nogometaš
80

Kažu da je ovo najveći "preokret" ikada: Šta je igrač Evertona uradio za rast kose

D. P.
Townsend iz rane, a onda i kasne faze karijere (Foto: Twitter)
Townsend iz rane, a onda i kasne faze karijere (Foto: Twitter)
Ime Androsa Townsenda poznato je većini ljubitelja nogometa i njegove vještine na terenu znale su oduševiti gledatelje širom svijeta, no ostavio je mnoge bez teksta gotovo pa savršenom transplantacijom kose.

Mnogi nogometaši podvrgnuli su se tretmanu presađivanja kose i imaju sjajne rezultate. Tu su i brojne zvijezde koje igraju na najvišem mogućem nivou, a jedan od onih s najboljim rezultatima je Andros Townsend.

Ova dugogodišnja zvijezda klubova Premierlige poput Tottenhama, Newcastlea, Crystal Palacea, a današnji član Evertona, bez kose je počeo ostajati još u ranim dvadesetim godinama.

Poznat po razornom udarcu s distance, Townsend je korak po korak ostajao bez kose, a onda se podvrgnuo različitim tretmanima.

Prema navodima britanskih medija, ovaj krilni nogometaš prvo je uradio mikropigmentaciju vlasišta (SMP), prije nego što je izvršio operaciju presađivanja kose.

Tokom mikropigmentacije, praktičar tetovira male tačke na tjemenu koje oponašaju izgled folikula dlake. Pravilna mikropigmentacija može prikriti rane i vizuelno podebljati ugrožena područja.

Iako ovi tretmani ne potiču ponovno rast folikula, mogu stvoriti iluziju pune kose.

Nagađanja o transplantaciji kose počela su se pojavljivati na internetu još 2018. godine, kada se kosa na glavi ovog odličnog nogometaša krenula vraćati.

Tada je i uradio transplantaciju, a fanovi širom svijeta zbijaju šale da je ovo "najveći preokret u historiji nogometa".

Nažalost, ove godine nemamo ga priliku gledati na terenima jer je povrijedio križne ligamente koljena i datum povratka je potpuno nepoznat. Član je Evertona s kojim ima ugovor do predstojećeg ljeta, a tokom karijere upisao je čak 13 nastupa za reprezentaciju Engleske.