Protiv Almerije
47

Katastrofalna greška Pene i Arauja te promašaj karijere Gündoğana obilježili tešku pobjedu Barcelone

E. K.
İlkay Gündoğan promašio nemoguće (Foto: Screenshot)
İlkay Gündoğan promašio nemoguće (Foto: Screenshot)
Nogometaši Barcelone su u 18. kolu Primere zabilježili pobjedu protiv ekipe Almerije, a konačan rezultat je bio 3:2.

Katalonci su tako prekinuli seriju od dva neupjeha u domaćem prvenstvu i tri u svim takmičenjima te došli do važnog trijumfa.

Poveli su domaći preko Raphinhe u 33. minuti susreta da bi izjednačenje rezultata stiglo osam minuta kasnije, a strijelac je bio Leo Baptistao.

U 60. minuti susreta Sergi Roberto je donio novu prednost Barceloni da bi Almeria stigla do novog izjednačenja u 71. minuti preko Gonzaleza koji je pogodio nakon katastrofalne greške Pene i Arauja.

Igrala se 78. minuta susreta kada je İlkay Gündoğan promašio nemoguće. Sa svega nekoliko metara nije uspio pogoditi praznu mrežu protivničkog gola, ali je pet minuta kasnije Sergi Roberto postigao drugi gol i donio pobjedu domaćem sastavu.

Promašaj Gündoğana pogledajte ovdje.

Do kraja nije bilo promjene pa je katalonski sastav slavio pobjedu sa kojom su ostali treći na tabeli sa 38 bodova, šest manje od vodeće Girone i četiri manje od Reala koji je drugi na tabeli. Almeria je posljednja na tabeli sa svega pet osvojenih bodova.

Barcelona će u sljedećem kolu Primere koje je na programu 4. januara gostovati kod Las Palmasa dok će Almeria još jednom gostovati, ovaj put kod Osasune.

Rezultat i strijelci:

Barcelona - Almeria 3:2 (Raphinha 33', Sergi Roberto 60', 83' / Leo Baptistao 41', Gonzalez 71')

Tabela: