Nogomet
165

Kasumović održao sastanak sa predstavnicima NSBiH: Zmajevi ostaju u Zenici, a proširuje se i Trening centar

Piše: E. M.
Sastanak Kasumovića sa predstavnicima NSBiH (Foto: Klix.ba)
Sastanak Kasumovića sa predstavnicima NSBiH (Foto: Klix.ba)
Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović održao je sastanak sa čelnicima Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, a dogovoreno je da će reprezentacija BiH i svoje naredne utakmice igrati u Zenici.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Elvedin Begić i Jasmin Baković te direktor Trening centra u Zenici Alija Porča.

Tema razgovora bila je dalja saradnja Grada Zenice s Nogometnim savezom Bosne i Hercegovine, a zajednički stavovi su da je dosadašnja saradnja bila veoma dobra, da su zajednički realizovani brojni projekti koji su imali za cilj unapređenje sportske infrastrukture i sporta.

Iz Nogometnog saveza su najavili da i dalje žele da se reprezentativne utakmice igraju na stadionu Bilino Polje i u Trening centru na Crkvičkom brdu.

Elvedin Begić i Fuad Kasumović (Foto: Klix.ba)
Elvedin Begić i Fuad Kasumović (Foto: Klix.ba)

Kasumović se složio sa konstatacijom i iskazao spremnost za nastavak saradnje na projektima koje Nogometni savez BiH planira realizovati u partnerstvu sa Gradskom upravom.

Gradonačelnik je dao punu podršku završetku započetih radova na Bilinom Polju, prema zahtjevima FIFA-e i UEFA-e, a koji bi trebali biti gotovi do marta iduće godine.

Otvorena su i neka pitanja dugoročnih planova Nogometnog saveza, a u planu je i proširenje Trening centra NSBiH.

Radi se o izgradnji trećeg terena i proširenju smještajnih kapaciteta, u skladu s finansijskim mogućnostima. Kasumović je prepoznao dobre namjere Nogometnog saveza i obećao da će im Gradska uprava u tom pogledu biti na raspolaganju.