Nogomet
0

Karačić i Pehar najavili još jednu pobjedu Zrinjskog

Piše: A. D.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Zrinjski sa optimizmom nakon trijumfa u Travniku dočekuje tim Čelika koji je u bližoj prošlosti u nekoliko navrata ostvarivao dobre rezultate na stadionu Pod Bijelim brijegom. Trener Branko Karačić priznao je da se na neki način pribojava utakmice, ali je najavi još jednu pobjedu.

"Moja očekivanja su jasna, mi želimo nastaviti pobjeđivati. Pomalo se pribojavam same utakmice jer se na neki način ponašamo kao da smo već upisali bodove. Bez obzira na igre i posljednje rezultate Čelika, smatram da se radi o kvalitetnom protivniku sa odličnim igračima poput Selimovića, Đelmića, Dedića i Mišića. Ja se ipak nadam da ćemo pokazati karakter i pobijediti Čelik”, izjavio je Karačić na današnjoj konferenciji za novinare.

Upitan sa koliko bi bodova bio zadovoljan u preostala tri kola, trener Zrinjskog je odgovorio:

"Ja bih lično bio zadovoljan sa sedam bodova. To bi nam garantovalo ostanak u vrhu tabele na zimskoj pauzi. Na proljeće imamo zanimljiv raspored i smatram da bismo ponovo mogli napraviti velike stvari. Lično bih volio kada bi posljednje kolo i utakmica Širokog Brijega i Zrinjskog odlučivala novog prvaka”, dodao je Karačić.

U nedjelju će sa tribina stadiona Grbavica u Sarajevu posmatrati najveći bosanskohercegovački derbi između Željezničara i Sarajeva.

“Derbiji su utakmice u kojima je uvijek sve moguće. Smatram da Sarajevo ovog puta ima ulogu favorita, ali mislim da će do kraja biti neizvjesno. Moja želja je remi u sarajevskom, vječitom derbiju”, iskren je trener Zrinjskog.

Osim Karačića medijima se obratio i Mile Pehar.

“Ako maksimalno angažovano uđemo u utakmicu siguran sam da ćemo nastaviti niz dobrih rezultata. Pobjeda ne bi trebala izstati”, poručio je Mile Pehar.