Nogomet
12

Kapiten Velsa: Moramo zaustaviti Edina Džeku

Klix.ba
Ashley Williams
Ashley Williams
Kapiten nogometne selekcije Velsa Ashley Williams ima zadatak da zaustavi kapitena Zmajeva Edina Džeku u utakmici kvalifikacija za Euro koju će Vels i BiH odigrati u petak navečer u Cardiffu.

Prema njegovim riječima, u zaustavljanju Džeke je ključ za dobar rezultat kojim bi Vels napravio značajan korak na putu ka Euru. Stoper Swanseaja je također dodao kako vjeruje da je Džeko jedan od najpotcjenjenijih igrača u Premier ligi.

Kako pišu velški mediji, Džeko je postigao 70 golova za Manchester City, otkako im se pridružio u januaru 2011. došavši iz Wolfsburga, a Williams smatra da Džeko nije dobio status kakav zaslužuje na Ostrvu.

"On je uvijek veoma težak protivnik i vrlo dobar igrač. Vrlo je pokretljiv, brz i postiže dosta golova. Ove sezone igra u odličnoj formi i od njega ćemo vidjeti još i više", dodao je.

Vels ima priliku da pobjedama u naredne dvije utakmice protiv BiH i Kipra na svome terenu napravi značajan pomak ka Euru. Dodatni motiv dao im je i poraz naše reprezentacije u Zenici protiv Kipra.

"Sigurno je da nam puno znači to što BiH nije pobijedila u prvoj utakmici. Osjećamo da nam je BiH direktni konkurent i utakmica protiv njih u Cardiffu je jedna od najvećih za nas u ovim kvalifikacijama", naveo je velški stoper.

U redovima Velsa neće biti povrijeđenih Aarona Ramseyja i Joea Allena, no njihova glavna uzdanica je Gareth Bale, te susret sa našom reprezentacijom dočekuju sa puno optimizma.

"Veliki hendikep je neigranje Aarona i Joea, ali ohrabrujuće je to što imamo mlade i talentirane igrače koji će ih zamijeniti. Očito je da je Bale naš glavni igrač, a sa njim u timu ništa nije nemoguće", ističe Williams.