Borac prvak BiH
0

Kako su regionalni mediji ispratili dešavanja iz Banje Luke: "Titulu su 'ukrali' pa žestoko proslavili"

E. K.
Slavlje nogometaša Borca nakon osvajanja titule prvaka BiH (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: E. M./Klix.ba)
FK Borac je nakon jučerašnje pobjede protiv Igmana rezultatom 4:3 postao po treći put prvak Bosne i Hercegovine.
Do nje je banjalučki sastav stigao uz veliku pomoć glavnog sudije meča Aleksandra Njegomirovića i njegovih pomoćnika Damira Lazića i Sretena Udovičića.

Prvo je dosuđen skandalozan jedanaesterac za Borac u 48. minuti susreta nakon duela Jove Lukića i Amera Dupovca poslije čega je napadač Banjalučana sam pao, a sudija Njegomirović pokazao na bijelu tačku da bi siguran realizator najstrožije kazne bio Jovan Nišić.

Nekoliko minuta kasnije Igman je postigao apsolutno regularan pogodak preko Mirsada Ramića za vodstvo od 4:3, ali ga je Njegomirović poništio na asistenciju svojih pomoćnika.

I konačno četiri minute kasnije Borac je u potpunosti preokrenuo rezultat i to preko Zorana Kvržića koji je pogodio poslije očiglednog ofsajda u kojem se nalazio.

Treća titula Borca u šampionatu Bosne i Hercegovine je bila jedna od glavnih vijesti i na regionalnim portalima.

Nacional.hr piše "Naslov su ‘ukrali’ pa žestoko proslavili" dok Jutarnji list piše da su "sudije odlučile novog prvaka Bosne i Hercegovine".

Portal 24sata.hr objavio je također vijest o skandaloznim sudijskim greškama dok je srbijanski Telegraf.rs bio nešto blaži te je napisao "Borac iz Banjaluke je novi šampion BiH! Savladao Igman 'iz dvojke u keca' za pehar posle tri godine".

Dodajmo da je u četvrtak revanš utakmica finala Kupa Bosne i Hercegovine između Borca i Zrinjskog pa će banjalučki sastav imati priliku da osvoji duplu krunu ove sezone.