Nije želio sarađivati
0

Kako je Mamić uništio transfer hrvatskog igrača u Tursku: Prezentovao im je moju golu stražnjicu

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nekadašnji nogometaš zagrebačkog Dinama Dino Drpić je danas svjedočio na sudu u Osijeku, na suđenju braći Mamić i ostalima za izvlačenje novca iz zagrebačkog kluba.

Između ostalog je ispričao i situaciju oko neuspjelog prelaska u redove turskog Bešiktaša koji je bio aktuelan u to vrijeme.

"Prije nego što ćemo poletjeti s Dinamom na zimske pripreme u Tursku, zove me Zoran Mamić i kaže da će me u Istanbulu dočekati hrpa novinara jer već jedno vrijeme dogovaraju moj prelaz pa da se ne iznenadim, najvjerovatnije ću i ostati u Turskoj. Dok smo bili u Antaliji te dvije sedmice, Zdravko Mamić je od mene tražio da mi u tom transferu bude menadžer Mario Mamić i da za to trebam platiti 30 posto od svih mojih primanja. Moj tadašnji saigrač Tomo Šokota je u to vrijeme pozvao svog menadžera Zorana Stojadinovića, koji je doletio u Antaliju i trebao dogovoriti neke moje uslove jer su se uprave dogovorile za odštetu. Ja odbijam da mi menadžer bude Mamić i drugi dan je moja guzica bila na naslovnici i cijeli posao propada. U Bešiktaš je na kraju otišao Gordon Schindelfeld, a njegov menadžer je bio Mario Mamić", ispričao je Drpić te nastavio dalje:

"Zdravko je u turske medije prezentovao moju golu stražnjicu koju sam pokazao navijačima Hajduka poslije derbija jer su mi vrijeđali tek rođena sina i tako do tog transfera nije došlo", dodao je.

Dodao je između ostalog da je ta fotografija bila javno dostupna, ali društvene mreže tada nisu bile toliko rasprostranjenje te se već fotografisao u dresu Bešiktaša, no do transfera nije došlo.

Predsjednik Bešiktaša je nakon objavljivanja naslovnice s njegovom stražnjicom još tri dana bio u njegovom hotelu te se nadao da će se transfer realizovati, ali to na kraju nije bio slučaj.

"Rekao je da njemu takav igrač treba, a meni je, zbog svega o čemu sam pričao, bilo jako važno da se taj transfer realizuje", otkrio je.

Drpić je između ostalog pored Dinama igrao za Karlsruher, AEK iz Atine, Volyn Lutsk iz Ukrajine, Rijeku te DPMM FC iz Singapura gdje je i završio karijeru.