Nezapamćena kriza
0

Kahn pred otkazom u Bayernu, Salihamidžića spašava najutjecajniji čovjek u klubu

H. H.
Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn (Foto: Twitter)
Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn (Foto: Twitter)
Velika kriza potresa minhenski Bayern, a čini se da će cijenu platiti generalni direktor Oliver Kahn koji je prema tvrdnjama sportskog novinara Jana Aagea Fjørtofta pred otkazom. Istovremeno, stolica se ljulja i sportskom direktoru Hasanu Salihamidžiću, ali on za sada nije ugrožen, jer je pod "zaštitom" počasnog predsjednika Ulija Hoeneßa.
Nakon eliminacije Bayerna u Ligi prvaka od Manchester Cityja, Oliver Kahn (53) sada je postao meta kritika. Prema informacijama norveškog sportskog novinara Jana Aagea Fjørtofta (56), generalni direktor bi uskoro mogao da ostane bez funkcije.

Fjørtoft je u četvrtak ujutro napisao na Twitteru:

"Rečeno mi je da je to "trajan proces" i "pitanje vremena" prije nego što Oliver Kahn, izvršni direktor Bayerna, bude uklonjen sa svoje dužnosti. To su bile riječi predsjednika Hainer, a čak se raspravljalo i o povratku Hoeneßa", tvrdi Fjørtoft.

Ipak, kako piše Bild, malo je vjerovatno da će Uli Hoeneß (71), trenutno počasni predsjednik i član nadzornog odbora Bayerna zamijeniti Kahna.

Istina je da se u klubu se vode rasprave o budućnosti Olivera Kahna i da je otkaz nekada sjajnom golmanu moguća opcija, a najozbiljniji kandidat za Kahnovog nasljednika među bivšim igračima Bayerna je Philipp Lahm.

"Neki su mislili da Salihamidžić nije tako siguran, ali pošto se vidi kao "Hoeneßov čovjek", čini se da je za sada spašen, tvrdi Fjørtoft.

Legendarni Uli Hoeneß već godinama važi za "sivu" eminenciju i najutjecanijeg čovjeka u Bayernu, a od ranije je poznato da je Salihamidžić njegov čovjek od povjerenja.

Bilo kako bilo, posljednje sedmice u Bayernu su turbulentnije nego ikada, a svoj glas su digli i navijači koji su prozvali čelnike kluba.

Podsjetimo, Bayern i Manchester City su remizirali 1:1 u revanš susretu četvrtfinala Lige prvaka, a engleski klub je prošao dalje ukupnim rezultatom 4:1.