Bild
0

Kad je Özil u krizi, u krizi je i Werder

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Mesut Özil (21), igrač Werdera i njemačke nogometne reprezentacije, pobijedio je u tradicionalnoj novogodišnjoj anketi koju obavlja magazin Kicker među bundesligaškim nogometašima i osvojio nagradu najboljeg igrača jesenskog dijela njemačkog prvenstva.

Njegove sjajne igre potaknule su interes ponajboljih svjetskih klubova poput Bayerna, Seville i Arsenala, ali u drugom dijelu sezone došlo je do drastičnog pada u njegovoj formi, a time i rezultata Werdera.

Dokazuje to i posljednja Werderova utakmica u Evropskoj ligi na gostovanju kod Twentea (poraz Werdera 1-0) u kojoj je trener njemačkog sastava Thomas Schaaf izvadio Özila iz igre u 67. minuti, a poslije je jasno rekao: "Mesut nije u formi."

"Za nas je jako važno da Mesut uđe u formu u kakvoj je bio u prvom dijelu sezone, Tada smo bili uspješni", rekao je Özilov klupski saigrač Marko Marin.

Özil je u prvom dijelu sezone (prvih 17 kola) imao učinak od šest golova i devet asistencija. U drugom je skupio tek jedan gol i dvije asistencije u pet odigranih utakmica, a Werder na šestom mjestu zaostaje za vodećim Bayerom 14 bodova.

Za usporedbu, za protivnikom s kojim će snage odmjeriti u nedjeljnom dvoboju 23. bundesligaškog kola, prije zimske stanke zaostajao je tek sedam bodova.