"Bomba" s Koševa
96

Južnoamerikanci najavljuju odlazak Penarande iz Sarajeva, potpisat će za velikana?

D. P.
Penaranda nije pokazao mnogo toga (Foto: T. S./Klix.ba)
Penaranda nije pokazao mnogo toga (Foto: T. S./Klix.ba)
Najpoznatije ime ligaškog bh. nogometa trenutno Adalberto Penaranda mogao bi uskoro nazad u Južnu Ameriku, prenose mediji iz Urugvaja.

Penaranda (26) ljetos je stigao u Sarajevo gdje je potpisao trogodišnji ugovor. Nekadašnji član klubova u La Ligi, Seriji A i Premier ligi stigao je u FK Sarajevo kao veliko pojačanje, no na Koševu je do zime odigrao samo 12 utakmica i zabilježio jednu asistenciju.

Južnoamerički mediji posljednjih dana intenzivno su se raspisali o interesu najvećeg urugvajskog kluba i jednog od najvećih na cijelom kontinentu, slavnog Penarola.

Kako prenosi novinar Santiago Soto, blizak ovom urugvajskom klubu, ali i još nekolicina medija u ovoj zemlji, Penaranda je ponuđen Penarolu. Krilni napadač ima dugotrajni ugovor sa Sarajevom, no ukoliko postoji interes svih strana, transfer bi se mogao realizovati uskoro.

Penaranda je na Koševo stigao kao slobodan igrač, a ukoliko ga bude Penarol zaista želio dovesti, morat će izdvojiti i novac za obeštećenje koji će pripasti Sarajevu.

Dugogodišnji reprezentativac Venecuele je tokom karijere bio član Granade, Las Palmasa, Watforda, Udinesea, Boaviste i CSKA Sofije, a iz Južne Amerike je otišao 2015. godine kada je igrao za Deportivo La Guairu u svojoj domovini.

Inače, Penarol je ubjedljivo najveći urugvajski klub i jedan od najvećih u Južnoj Americi. Proglašen je najboljim timom stoljeća na kontinentu 2009. godine, osvojio je nevjerovatne 53 titule prvaka Urugvaja i s pet trofeja u Copa Libertadoresu je treći najuspješniji tim Južne Amerike.