Nogomet
0

Juventusova škola fudbala dolazi u BiH

FENA
Juventusova škola fudbala prvi put će biti održana u Bosni i Hercegovini u augustu na stadionu Internacionalnog univerziteta u Sarajevu.
Djeca u Bosni i Hercegovini će imati priliku igrati svoj omiljeni sport noseći boje italijanskog velikana na "Juventus kampu", oficijelnom kampu Juventus škole fudbala, projekta koji je nastao 2004. godine potpisivanjem ugovora između kompanije NIKE i Fudbalskog kluba Juventus.

Danas u Juventusovim školama fudbala trenira više od 30.000 djece.

Školu fudbala italijanskog šampiona u BiH dovodi Birr Group kompanija, koja je u prethodnom mjesecu potpisala ugovor i postala vlasnik licence za prostor Bosne i Hercegovine i Turske.

Kako ističu iz te kompanije kamp je samo jedan korak ka cilju, a to je formiranje Juventus škole fudbala u Sarajevu.

Kamp nudi kvalitetan program fudbalske obuke za djecu od šest do 16 godina koji uključuje dva treninga dnevno. Svaka grupa od po 12 do 15 igrača će imati svog trenera koji dolazi iz "Juventus Soccer Schoola" iz Italije.

Za svaki uzrast se nude posebni programi treniranja i obuke, tako da sva djeca imaju priliku trenirati i učiti zajedno sa svojim vršnjacima, a svaki mali fudbaler će dobiti opremu Juventusa.

Profesionalno i stručno osoblje škole fudbala će djeci pružiti nezaboravno iskustvo uz mnogo zabave, koje će znatno poboljšati njihove fudbalske vještine i atletsku spremnost.

Treninzi će biti održani na stadionu Internacionalnog univerziteta u Sarajevu koji omogućuje i posjeduje sve elemente potrebne za organizaciju kvalitetnih sportskih događaja.

Djeca imaju priliku da izaberu da li će dolaziti na treninge u jutarnjem ili u poslijepodnevnom terminu.

Od 2004. godine do danas više od 100.000 djece širom svijeta i više od 2.000 trenera su prošli obuku koju nude ove škole. Cilj Juventus škole fudbala je formirati najbolju školu fudbala na svijetu.