Talijanski mediji
0

Juventus ulaže 100 miliona eura u pojačanja

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Prema pisanju talijanskih dnevnika La Gazzette dello Sport i Corrierea dello Sport, talijanski nogometni velikan Juventus sprema se u ljetnom prijelaznom roku u veliki šoping u kojem je spreman potrošiti do 100 miliona eura.

Ranije ove sedmice John Elkann, predsjednik firme Exor, u čijem je vlasništvu torinski klub, izjavio je kako je spreman investirati nova sredstva u "staru damu", a talijanski mediji procjenjuju da je riječ o nekih 60 miliona eura.

Novih 25 miliona eura klub bi trebao pribaviti iz raznih fondova vezanih uz izgradnju novog stadiona, dok bi 15 miliona eura trebalo biti skupljeno kako od prodaje igrača, tako i od redukcija njihovih postojećih plata.

Ostaje za vidjeti hoće li Juve baš sav spomenuti iznos potrošiti na dovođenje pojačanja, ali sportski direktor Beppe Marotta već je ranije javno najavio dovođenje dvije ili tri zvijezde.

Četiri kola prije kraja sezone u Seriji A Juve se nalazi na razočaravajućem sedmom mjestu prvenstvene tabele, a Europa liga bježi mu tri boda.