Nogomet
14

Juventus u velikom derbiju slavio protiv Intera

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
Veliki derbi italijanskog fudbala odigran u okviru 27. kola Serie A između Juventusa i Intera pripao je aktuelnom prvaku Italije koji je slavio rezultatom 2:0.

Inter je u ovaj meč ušao sa samo tri pobjede u posljednjih 10 utakmica u svim takmičenjima, dok je Juventus imao niz od 15 utakmica bez poraza u svim takmičenjima. Kada je riječ samo o Seriji A Juventus je do meča sa Interom imao niz od 16 utakmica bez poraza u kojima je upisao 15 pobjeda. Stoga, znalo se kome pripada uloga favorita iako u derbijima ta uloga nerijetko gubi značaj.

Stara dama je odlično otvorila meč. U petoj minuti Hernanes je sa velike udaljenosti natjerao Handanovića na bravuroznu intervenciju. Dvije minute kasnije odbrana Intera u ključnom trenutku blokira udarac Dybale, a onda u 10. minuti Mandžukić propušta stopostotnu šansu za Juventus.

Inter nije kaznio promašaje Juventusa koji je do gola stigao u 47. minuti kada je grešku D'Ambrosija u gol pretvorio Bonucci. Konačnih 2:0 postavio je Morata golom iz penala u 84. minuti. Penal je skrivio štoper Intera Miranda.

U finišu meča Inter je imao priliku da smanji vodstvo Juventusa nakon što je Ljajić uputio nezgodan udarac iz slobodnog udarca u 89. minuti, a onda je šutirao i Miranda. Oba puta ispriječio se Buffon. Potom je vrlo dobru priliku imao i Eder, ali ponovo je Buffon bio nesavladiv tako da se rezultat nije mijenjao.

Tabela: