Finale u Rimu
132

Juventus slavi Dušana Vlahovića: Savladana je Atalanta i osvojen Kup Italije

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Juventusa osvojili su Kup Italije nakon što su večeras u finalu na stadionu Olimpico u Rimu savladali Atalantu rezultatom 1:0.

Utakmica je odlično krenula po Staru damu budući da su poveli već u četvrtoj minuti. Cambiaso je sjajno uposlio Vlahovića koji se odlično probio u prostor, sjurio ka golmanu i matirao ga rutinski za veliko slavlje. Gol pogledajte ovdje.

U nastavku prvog poluvremena Atalanta je imala više opasnih napada, ali su izostale velike prilike.

Ubrzo po početku drugog poluvremena Juventus je tražio penal nakon što je pao Vlahović, ali je sudija smatrao da nema elemenata za najstrožiju kaznu.

Raspoloženi Vlahović je u 72. minuti postigao novi gol, ali je on bio poništen nakon što je sudija Maresca gledao VAR poslije kojeg se ustanovilo da je pogotku prethodio ofsajd.

Svoju najbolju priliku Atalanta je na utakmici imala tek u 79. minuti kada je Lookman pogodio stativu i to je značilo praktično kraj za njih jer je odbrana Juventusa kasnije izdržala sve nalete i moglo je početi slavlje novog trofeja u bogatoj historiji torinskog kluba.

Inače, Juventusu je ovo 15. osvojeni Kup Italije te su se dodatno izdvojili na vrhu liste osvajača. Roma i Inter imaju po devet Kupova.

Rezultat i strijelci:

Atalanta - Juventus 0:1 (Vlahović 4')