Serie A
0

Juventus preokretom do pobjede

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U Torinu je odigrana prva nedjeljna utakmica 32. kola talijanske Serije A. Nakon preokreta su nogometaši Juventusa pobijedili Genou 3-2 i tako zadržali nadu za ostvarenje cilja - izlazak iduće sezone u Evropu.

Prošle je nedjelje u istom ovom ranom nedjeljnom terminu odigrana spektakularna utakmica između Napolija i Lazija u kojoj su Napolitanci na kraju slavili s 4-3. Ova današnja možda nije bila toliko kvalitetna, ali dramatike ni u kojem slučaju nije nedostajalo.

Dugo se vremena činilo da će Juventus ostati bez tri, možda čak i jednog boda. U 6. minuti ogleda je Bonuccija nespretno zakačila lopta i ona se od njegove noge odbila u bližu stativu domaćeg gola, te golman Storari nije imao šanse zaustaviti je.

Taj rani primljeni pogodak je prilično uzdrmao Juventus i od njega se nisu oporavili do drugog poluvremena. No, u nastavku je uslijedila eksplozija s obje strane. U petoj minuti nastavka opet je postignut autogol, ali na drugoj strani i nesretnik je bio Rossi.

Genoa je opet vodila samo sedam minuta kasnije kada je precizan bio Floro Flores. No, taj drugi pogodak nije obeshrabrio Juventus koji je vrlo dobro igrao u drugom dijelu te su redali šanse. Iz koljena je u 63. minuti opalio Matri s desetak metara i izjednačio na 2-2, dok je džoker s klupe Luca Toni postigao pobjedonosni pogodak sedam minuta prije kraja.

I u samoj završnici je bilo svega. Floro Flores je iz voleja umalo pogodio izjednačenje, a na drugoj strani su Toni i Pepe mogli i povećati prednost. Juventus je time došao do druge uzastopne pobjede (nakon gostujuće kod Rome), te se drže u igri za plasman u Evropu iduće sezone. 

Serie A, 32. kolo:

Juventus - Genoa 3-2 (Rossi 50-ag, Matri 63, Toni 83 / Bonucci 6, Floro Flores 57)

Tabela: 1. Milan 65 (-1), 2. Inter 63, 3. Napoli 62 (-1), 4. Udinese 56, 5. Lazio 54 (-1), 6. Roma 53, 7. Juventus 51..., 12. Genoa 39...