Naporan rad na pripremama
0

Jusufbegović: Možemo li izboriti Evropu? Bit će teško, ali možemo

Piše: Edin Isanović
Nedim Jusufbegović (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Nedim Jusufbegović (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Sarajevski Olimpic u nastavak sezone kreće sa šestog mjesta Premijer lige BiH. Međutim, nadoknadiv je zaostatak za klubovima koji su trenutno na pozicijama koji osiguravaju evropske utakmice. Nedim Jusufbegović, prvi šef struke Vukova, za Sarajevo – x.com kaže da je zadovoljan radom nogometaša na pripremama, ali i da će mjerilo njihovog zalaganja biti zeleni teren.

"Apsolutno sam zadovoljan entuzijazmom i željom igrača u pripremnom periodu.Vladala je pozitivna atmosfera u svlačionici. U jednom momentu imali smo problema zbog vremenskih neprilika, zaista je bilo teško raditi, ali su oni to dobro podnijeli. Htjeli su da se dokazuju i da sav uloženi napor kroz prvenstvo dođe do izražaj“, kaže za naš portal Jusufbegović dodajući da su i nova lica u svlačionici, također, trenirali do krajnjih granica svojih mogućnosti.

"Svi su oni na tragu, žele da napreduju, žele da rade, žele da se uklope u naš stil igre. Ipak, mislim da će utakmice dati pravu sliku, mada treba biti strpljiv. Ne treba im stavljati teret, a ja sam ubijeđen da će oni pokazati svoj kvalitet. To je ono zbog čega su došli kod nas“, dodaje Jusufbegović.

O sistemu igre, lociranju problema sa kojima se ekipa susretala u jesenjem dijelu sezone i radu na njihovom ispravljanju, Jusufbegović kaže:

"Objektivno, bili smo lišeni terena 18 dana zbog vremenskih neprilika. Znamo da je svaki propušteni trening nenadoknadiv. Generalno, radili smo, ispravljali probleme, a tek ćemo u prvenstvu vidjeti efekat tog rada. Nadam se da ćemo što prije uhvatiti premijerligaški ritam i da ćemo ući u seriju koja će biti zadovoljavajuća“.

Strateg Olimpica podvlači da se još uvijek ne zna gdje će ugostiti Rudar iz Prijedora i da njegov tim na svakoj utakmici ide na pobjedu.

"Bitka za tri boda u svakoj utakmici je primarni cilj. Naše su ambicije uvijek iste - pobjeda“, naglašava Jusufbegović napominjući kako svaka ekipa ,da bi izborila evropske utakmice, mora igrati konstantno dobro, te da je neminovno da se desi i pad forme.

"Možemo li izboriti izlazak u Evropu? Mislim da možemo. Bit će teško, ali imamo sposobnost za taj podhvat. Da li ćemo uspjeti, ne znam. Mogu samo obećati da će igrači dati sve od sebe da dođu do tog cilja“, zaključio je prvi šef struke tim sa Otoke.