Nogomet
0

Jusufbegović: Jako bitna pobjeda za nas

Piše: A. M.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Ništa tokom prvih sat vremena današnje utakmice u Mostaru između Veleža i Radnika nije nagovještavalo da će Rođeni na kraju ostavriti pobjedu od tri gola razlike. Ipak, sretni Hebibovićev pogodak meč je okrenuo na mlin Veleža, dok su gosti neshvatljivo pali i do kraja djelovali nezainteresovano i tromo.

"Znali smo da je Velež u fudbalskom smislu kvalitetniji protivnik od nas, ali smo dobro parirali sa mnogo trke i sa zgusnutim veznim redom. Mogli smo čak i povesti, ali je zakazala realizacija prilikom jedine prilike koju smo napravili na današnjoj utakmici. U drugo poluvrijeme ušli smo dosta dobro, ali se sve srušilo onda kada je Velež postigao gol za 1:0. U finišu smo primili dva jadna gola sa mnogo nonšalancije mojih igrača", prokomentarisao je današnji meč trener Radnika Slavko Petrović.

Nedim Jusufbegović mogao je odahnuti nakon posljednjeg zvižduka arbirta Gorana Paradžika iz Ljubuškog. Velež je tokom prvih sat vremena igre imao tek jalovu inicijativu.

“Bilo je tu i tamo i nekih prilika, ali sve za zaborav. Protivnik je bio organizovan i dobro se branio. Gol Hebibovića nas je opustio, potom smo se razigrali, stvarali smo prilike i postizali pogotke. Ovo je bila jako bitna pobjeda za nas. Mislim da je na kraju potpuno zaslužena”, komentar je Nedima Jusufbegovića.