Nogomet
9

Jusufbegović: Crveni karton neću komentarisati

Piše: O. T.
Nakon pobjede Željezničara nad Čelikom (1:0) na Grbavici u okviru 18. kola Premijer lige BiH, meč su prokomentarisali treneri oba tima.

Ovo je bila posljednja utakmica za oba tima u jesenjem dijelu prvenstva. Utakmicu je odlučio Darko Marković pogotkom u 82. minuti, a trener Plavih Slavko Petrović ističe da je očekivao težak meč te da je na kraju sretan zbog pobjede. Petrović je kazao da "sada svako može da mašta u ova tri mjeseca pauze".

"Protivnik je došao ovdje sa jednom namjerom - da parkira autobus ispred 16 metara i sigurno je jalovo bilo, naročito prvo poluvrijeme u kojem je u šansama bilo 2:2. Zamjerio sam ekipi na jako sporom protoku lopte, na sporom mijenjanju strana. Protivnik je uspijevao zatvarati stranu na vrijeme i nismo uspijevali da probijemo. To smo u drugom poluvremenu popravili, vidio se permanentan pritisak na gol i urodilo je plodom. Ja sam, poučen utakmicom protiv Širokog Brijega i time kako trener Jusufbegović igra, čitavu nedjelju pokušavao probuditi ekipu i kazati joj da ovo neće biti laka utakmica. Ova pobjeda je jako, jako slatka, jer ipak si pobijedio protivnika koji je zaista igrao jednu fenomenalnu odbranu, našao si jedan put do gola i nažalost u 93. minuti morali smo dati još jedan. Ja sam prezadovoljan, jer poslije utakmice protiv Zrinjskog, poslije tako fenomenalnog nastupa, bio je očekivan pad ekipe i ja mislim da smo izvukli minimalno što je bilo potrebno i idemo sa četiri utakmice u nizu sa pobjedama. Idemo na pauzu gdje može svako da mašta u ova tri mjeseca", kazao je Petrović.

Jedan od ključnih detalja utakmice desio se u 32. minuti kada je veznjak Čelika Samir Pezer dobio drugi žuti karton. Taj detalj je posebno istakao i trener Čelika Nedim Jusufbegović.

"Ja prije svega mojim momcima čestitam. Za mene su pravi heroji, ponosan sam što sam danas bio s njima ovdje. Odigrali smo jednu odličnu utakmicu protiv kvalitetnijeg protivnika koji je u naletu i pozitivnoj seriji. Prvo poluvrijeme jako korektno, jako dobro, imali smo dvije-tri sasvim dobre prilike da možda to i pretvorimo u pogodak. Međutim, po meni je ključni momenat utakmice crveni karton, isključenje našeg igrača koje neću komentarisati kako i zbog čega. Nadam se da postoje sudijske komisije koje će se baviti tim pitanjem. Logično je da vam sa igračem manje padne koncentracija i da primite gol. Na kraju, čestitam Željezničaru na zasluženoj pobjedi"