Početak takmičenja
108

Juniori Sarajeva remizirali s favorizovanim Ruhom u prvoj utakmici Lige prvaka

N. K.
Detalj s utakmice u Poljskoj (Foto: FK Sarajevo)
Detalj s utakmice u Poljskoj (Foto: FK Sarajevo)
Juniori ukrajinskog Ruha i Sarajeva odigrali su na stadionu Stali Stalowa Wola neriješeno 1:1 u prvoj utakmici prvog kruga omladinske Lige prvaka. Odluka o putniku u narednu fazu past će nakon revanša u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.
Prvo poluvrijeme proteklo je u inicijativi favorizovanog Ruha koji je imao veći posjed lopte te znatno više opasnih napada, ali nisu uspijevali pronaći rješenje za odbranu Sarajeva na čelu s golmanom Šutkovićem.

S druge strane, Sarajevo je bilo učinkovitije i sredinom prvog poluvremena je došlo u vodstvo. Strijelac je bio Nurković na asistenciju Ploče.

Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo

I u nastavku utakmice ukrajinski tim je dominirao, a do zasluženog izjednačenja stigli su u 66. minuti kada je Kitela realizovao udarac s bijele tačke.

Do kraja utakmice više nije bilo promjene rezultata pa je 1:1 bio i konačni rezultat ovog susreta. Vrijedi istaći da je Ruh u četvrtoj minuti sudijske nadoknade ostao s igračem manje nakon što je strijelac gola Kitela dobio dva žuta kartona u samo dvije minute.

Inače, ovaj duel igrao se u Poljskoj zbog dobro poznate situacije koja vlada u Ukrajini nakon ruske agresije.

Revanš između Sarajeva i Ruha igra se 25. oktobra na stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 18:00 sati.