Prijateljski susret
64

Juniori BiH u gostima savladali Mađarsku, jedan gol odlučio pobjednika

S. G.
Juniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je savladala odgovarajući selekciju Mađarske u gostima sa 1:0.

Mladi Zmajići slavili su u okviru prijateljskog dvoboja koji je odigran u mađarskom gradiću Telkiju minimalnim rezultatom.

Gol koji je napravio razliku postignut je u 20. minuti ove utakmice kada je Đuliman sjajno proigrao Marčetića, a ovaj zaobišao istrčalog golmana Mađarske Radnotija i poslao loptu u mrežu rivala.

Mladi igrač Borca tako je još jednom potvrdio klasu i tezu da važi za velikog talenta bh. nogometa.

Izabranici selektora Dubravka Orlovića stvorili još nekoliko izglednih prilika u ovoj utakmici, ali je rezultat ostao nepromijenjen.

Za BiH su ovom meču nastupili: Za Bosnu i Hercegovinu su nastupili: Faris Mehić (46. Muhamed Smajić), Jusuf Terzić (78. David Karačić), Nidal Čelik (66. Vedad Garčević), Dženan Šabić (78. Matej Stojičić), Benjamin Babić (57. Filip Taraba), Ajdin Beganović, Stefan Marčetić (78. Roko Šilić), Nedim Keranović (78. Samir Halilagić), Omar Kuko (66. Aiman Šemdin), Pavle Đajić (57. Faruk Bezdrob), Kenan Đuliman (66. Enes Alajmović).

Naše juniore u novembru očekuje prva runda kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo, a protivnici će im biti vršnjaci Luksemburga, Azerbejdžana i Nizozemske.