Nastavak pobjedonosnog niza
0

Jović: Zaista igramo dobro, rezultati nisu uslovljeni rasporedom

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Trener lidera na tabeli Premijer lige BiH Dragan Jović je, nakon sedme uzastopne prvenstvene pobjede u utakmici sa Širokim Brijegom, rekao kako njegova ekipa zaista dobro igra, a nije propustio zahvaliti navijačima koji su na stadion Asim Ferhatović Hase došli u velikom broju.

"Zahvalio bih se navijačima što su došli u prilično velikom broju i pružili nam ogromnu podršku sa tribina. Široki Brijeg je igrao vrlo borbeno. Međutim, moram istaći zalaganje mojih igrača koji su bili bolji. Jedino što je pokvarilo moje zadovoljstvo je pad koncentracije na kraju utakmice, što su gosti i kaznili. Ipak, to je prilično razumljivo, jer je pritisak na moje igrače bio ogroman. Morali smo pobijediti. Osvrnuo bih se i na komentare mnogih kako Sarajevo postiže dobre rezultate koji su isključivo uvjetovani laganim rasporedom. Mi smo večeras dokazali da je stvarnost drukčija i da zaista dobro igramo", rekao je Jović.

On je istakao da su gosti igrali vrlo borbeno i otvoreno u prvom dijelu utakmice.

"Međutim, mi smo uspjeli postići gol u pravom trenutku. To nam je podiglo samopouzdanje. Na poluvremenu smo se dogovorili da pokušamo doći i do drugog gola. To smo uspjeli iz prekida, što nam je i ovaj put jako oružje. U finišu smo neoprezno igrali i primili gol, koji je prema mom mišljenju Široki Brijeg zasluženo postigao. Ipak, smatram da je i naša pobjeda u potpunosti zaslužena", rekao je šef stručnog štaba tima sa Koševa.

Podsjećamo da je Sarajevo sinoć savladalo Široki Brijeg rezultatom 2:1, čime je zadržalo pet bodova prednosti ispred gradskog rivala Željezničara.