Coulibaly srušio Sarajevo
104

Jović objasnio kako bi Afrikanci poboljšali kvalitet Premijer lige, Husić mu ispunio želju

H. H.
Dragan Jović (Foto: FENA / Vehid Begunić)
Dragan Jović (Foto: FENA / Vehid Begunić)
Trener Tuzla Citiya Dragan Jović nakon pobjede protiv Sarajeva izjavio je da strani nogometaši mogu doprinijeti poboljšanju bh. nogometne Premijer lige.
Tuzlaci su razbili Sarajevo na Bilinom polju 5:1, nanijevši mu najteži poraz u historiji Premijer lige, a posebnu pažnju na sebe je skrenuo napadač gostiju Coulibaly koji je ispraćen aplauzima navijača kluba s Koševa.

"Imam dugo iskustvo rada u Africi. Mislim da ko bude imao dobar skauting na afričkom kontinentu, da može napraviti puno toga. Evo, mi smo dovely Coulibalyja iz Malija, kojem je otac iz Malija, a mati je iz Etiopije. I to je jedna sretna kombinacija. Zašto? Zato što Mali daje eksplozivnost i brzinu, a Etiopija je bitna za izdržljivost.

Tako, što se mene tiče, ja insistiram na tome u klubu, a predsjednik Azmir Husić to je i ispoštovao - da se okrenemo afričkom tržištu. Mislim da bi stranci, kao i Coulibaly, koji je odigrao odličnu utakmicu, dali dodatni kvalitet našoj Premijer ligi" kazao je Jović nakon utakmice.

Istakao je kako je upravo teren Stadiona Bilino polje te noćni termin utakmice, odnosno ukupan ambijent koji je sinoć stvoren na tom zeničkom stadionu, “itekako utjecao na kvalitet izvedbe momaka”.

"Nadam se da, kada dobijemo sve ove terene koji se rade, da će i naša liga pokazati da ima itekakav kvalitet…

Da nam je samo ovakvih terena. Dugo živim u Gracu i često idem na utakmice Maribora, pratim tu slovenačku ligu. Blizu mi je i kada odem na stadion Maribora, odmah imam refleksije na ove naše stadione. Žao mi je što mi ne možemo da napravimo jedan takav stadion ili stadione koje oni imaju u Sloveniji", kazao je Jović.

Tuzla City u narednom kolu gostuje Željezničaru na Grbavici, a susret je na programu u subotu u 21 sat.