Zrinjski igra uzvrat
0

Jović: "Da je u prvoj utakmici bilo 5-5, Odense bi opet bio favorit"

Sarajevo-x.com
Foto: Zrinjski.info
Foto: Zrinjski.info
U prostorijama HŠK "Zrinjski" jučer je održana pres-konferencija na kojoj su u prvom dijelu predstavljena dva nova igrača u ekipi "plemića", a u drugom dijelu je najavljen sljedeći evropski ispit, onaj protiv "Odensea", koji je na rasporedu večeras.

Pojačanja u ekipi "Zrinjskog", Ivan Lendrić i Fenan Salčinović, koji su, upitani za ambicije, rekli da znaju da su došli u klub s velikim ambicijama i kako se nadaju da će se uspjeti nametnuti treneru Draganu Joviću.

Strateg "Zrinjskog" je rekao da se radi o mladim, talentiranim i ambicioznim igračima za koje smatra da će donijeti dodatnu kvalitetu u igri prema naprijed.

Drugi dio konferencije posvećen je dvoboju sa "Odenseom". Jović je bio pun hvale za suparnika mostarskog tima.

"Mislim da je 'Odense' kvalitetna ekipa, što su potvrdili i u prvoj utakmici. Također, mislim da je bilo 5:5 da bi uloga favorita i dalje bila na njihovoj strani. Međutim, uspjeli smo u prvoj utakmici ostvariti aktivan rezultat. Stanje u timu je izvanredno, igrači su osjetili ekipu 'Odensea' i shvatili da se i protiv njih može igrati. Očekujem pun stadion i veliku podršku naših navijača", kazao je Jović.

Da napomenemo, prvi meč u Danskoj završen je pobjedom "Odensea" rezultatom 5-3, pa će "Zrinjskom" biti potreban trijumf od dva gola razlike ukoliko žele izboriti plasman u dalju fazu Evropske lige.

Dodajmo da se u odnosu na prvu utakmicu u sastav vraćaju Ivanković i Džidić, s tim da Rizvanović neće imati pravo nastupa zbog suspenzije.

Ante Vidačak, predsjednik kluba, pozvao je navijače da dođu u što većem broju, ali i uputio molbu da se suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava zbog posebno rigoroznih kazni.

Utakmica počinje u 21.15 sati.