Optimizam pred utakmicu s Grčkom
2

Jović, Bolić i Hadžiabdić se nadaju povoljnom rezultatu

Piše: J. Hadžiahmetović
Zmajevi na treningu na Grbavici (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Zmajevi na treningu na Grbavici (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Dragan Jović, trener Sarajeva, Elvir Bolić, bivši reprezentativac BiH i Enver Hadžiabdić, bivši trener i igrač Željezničara, nisu krili optimizam pred večerašnju utakmicu u Atini.

Uoči treće utakmice kvalifikacija za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu između domaćina Grčke i BiH među Bosancima i Hercegovcima vlada veliki optimizam. Osim toga, optimizam gaje i nogometni stručnjaci. Elvir Bolić, nekadašnji reprezentativac BiH kaže kako je optimizam opravdan.

"Imamo dobru ekipu i mislim da u ovom trenutku, bez obzira na to sa kojom reprezentacijom igramo, možemo biti optimisti. Ja se nadam dobrom rezultatu. Pobjeda bi bila odlična, ali bi nam odgovorao i neriješen rezultat. Nadam se i očekujem da će momci dati svoj maksimum večeras i da ćemo izaći neporaženi", kaže Bolić za Klix.ba.

Naš sagovornik tvrdi da bi sa bodom iz večerašnje utakmice i tri iz utakmcie sa Litvanijom, koja se igra u utorak na Bilinom Poljom, Zmajevi bili na korak do Brazila.

Dragan Jović, trener FK Sarajevo, kaže kako očekuje kvalitetnu utakmicu u kojoj će Zmajevi biti napadački raspoloženi.

"Nadam se utakmici sa puno golova, bez obzira na to što igramo protiv Grka, protiv kojih se to baš često ne dešava. Očekujem nametanje našeg stila igre, jer imamo kvalitet za to. Ukratko, nadam se pobjedi", kaže Jović za naš portal.

Enver Hadžiabdić, bivši igrač i trener Željezničara, kaže kako je u ovoj situaciji teško biti realan. Naš sagovornik se pita da li imamo takvu vrijednost i kvalitet da možemo izvući povoljan rezultat.

"Ovo večeras će biti veliki test za ekipu Safeta Sušića. Ovo su kvalifikacije i ovdje se nema šta izgubiti", dodao je Hadžiabdić.

Utakmica je na rasporedu u 20:45 sati uz direktan prijenos na FaceTV-u.