Nogomet
156

Jovan Blagojević: Drago mi je što ću sa Željom igrati u Evropi i boriti se za titulu

Piše: D. B.
Jovan Blagojević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Jovan Blagojević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
FK Željezničar je danas dobio novo pojačanje, a to je sada već bivši član Veleža Jovan Blagojević, koji je u razgovoru za portal Klix.ba otkrio nekoliko detalja i onome što očekuje u novoj sredini.

Blagojević ima 27 godina i jedan je od najboljih igrača sredine terena u Premijer ligi BiH. Nakon što mu je istekao ugovor s Rođenima, najbrži je bio Željezničar te ga je doveo u svoje redove.

"Sportski direktor Željezničara me je kontaktirao prošle sedmice, pregovarali smo i dogovorili se. S obzirom da mi je ugovor s Veležom istekao, na Grbavicu sam stigao kao slobodan igrač", izjavio je Blagojević za portal Klix.ba.

Blagojević je značajno pojačanje za tim sa Grbavice, a saradnju je dogovorio na dvije godine. On nestrpljivo očekuje izazove u plavom dresu.

"Potpisao sam dvogodišnji ugovor i jako sam zadovoljan. Posebno mi je drago što ću igrati Evropu i boriti se za titulu u Premijer ligi BiH", rekao je sjajni nogometaš.

Iako je bio jedan od najboljih igrača Veleža, Blagojević svojim igrama nije u potpunosti zadovoljan.

"Ne mogu biti posebno zadovoljan prošlom sezonom. Mislim da mogu pružati bolje partije i nadam se da ću to pokazati igrajući za Željezničar", kazao je Blagojević.

U pojedinim bh. medijima se pojavila informacija o njegovoj godišnjoj zaradi, što je Jovan demantovao.

"To što neki pišu da ću godišnje zarađivati 45.000 KM nije istina. Ljudi zaista svašta pišu, a nemaju pojma o tome", jasan je bio Blagojević.