Nogomet
322

Josip Kvesić: Bilo je teško otići s Grbavice nakon četiri godine

Piše: D. B.
Josip Kvesić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Josip Kvesić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bh. nogometaš Josip Kvesić od jučer je novi igrač turskog Antalyaspora. Dvadesetpetogodišnji Širokobriježanin će karijeru nastaviti u Turskoj nakon četiri uspješne godine provedene u Željezničaru. U izjavi za portal Klix.ba je otkrio svoje prve utiske o novom klubu.

Antalyaspor je član turske Super Lige, a prema Kvesićevim riječima radi se o odličnom, veoma ozbiljnom klubu s visokim ambicijama.

"Klub je zaista vrhunski organizovan, uslovi za rad su odlični. Lijepo sam dočekan i već sam se priključio pripremama ekipe za novu sezonu, koja počinje 14. augusta. Ovog ljeta je Antalyaspor doveo nekoliko dobrih pojačanja i namjera nam je da se domognemo što boljeg mjesta na tabeli u narednoj sezoni", izjavio je Kvesić za portal Klix.ba.

U Željezničaru je ostavio dubok trag, bio je miljenik navijača, a odličnim igrama u Evropskoj ligi ove sezone najavio je potpuni povratak u vrhunsku formu nakon teške povrede. No, došlo je vrijeme da krene dalje, ali mu Željezničar nije bilo lako napustiti, posebno nakon oproštaja koji su mu Manijaci priredili na stadionu Asim Ferhatović Hase po završetku utakmice sa Ferencvarošom u 2. pretkolu Evropske lige.

"Bilo je teško, u Želji sam proveo četiri lijepe godine. Zahvaljujem se upravi, igračima, zaposlenicima kluba i navijačima za lijepe uspomene. Ekipi želim mnogo uspjeha u budućnosti", završio je Kvesić.