Nogomet
3

Jose Mourinho: Koliko košta Lewandowski?

Klix.ba
Jose Mourinho
Jose Mourinho
Nakon poraza od Borussije Dortmund, trener Real Madrida Jose Mourinho raspitivao se o strijelcu sva četiri gola Robertu Lewandowskom.

Prema tvrdnjama španskog sportskog lista As, Mourinho je odmah nakon utakmice rekao ljudima u Kraljevskom klubu, zaduženim za transfere, da se raspitaju o cijeni Lewandowskog. AS navodi i to da je Mourinho poručio napadaču da sačeka do kraja sezone i eventualnog odlaska Portugalca na klupu Chelseaja.

Navodno, Mourinho je već dogovorio povratak na Stamford Bridge ukoliko se Plavi iz Londona plasiraju u Ligu prvaka naredne sezone. U tom novom timu, Special One bi volio vidjeti napadača koji mu je postigao četiri gola na Westfalen stadionu.

Borussia traži 25 miliona eura za Lewandowskog, kojem ugovor završava naredne godine. Navodno su uprave Bayerna i Dortmunda već postigle dogovor o njegovom transferu u bavarski tim, međutim, u trku za njegovim uslugama uključili su se Manchester United, Barcelona, Juventus...

Prošle godine United je ponudio 20 miliona eura, međutim, iz Borussije su odbili prodati Lewandowskog, ali su mu obećali da može klub napustiti već ovog ljeta.