Prijateljska utakmica
7

Jose Mourinho će biti trener Lionelu Messiju

Klix.ba
Jose Mourinho i Lionel Messi (Foto: AFP)
Jose Mourinho i Lionel Messi (Foto: AFP)
Jose Mourinho, trener Real Madrida, vodit će sa klupe ekipu predvođenu Lionelom Messijem u prijateljskom susretu koji organizuje bivši nogometaš Michael Ballack.

Prema pisanju njemačkog lista Colonia Express, ovo će biti Ballackova oproštajna utakmica. Timove će činiti njegovi bivši saigrači iz Kaiserslauterna, Bayera iz Leverkusena, Bayerna i Chelseaja te igrači iz njemačke reprezentacije i oni protiv kojih je Ballack imao priliku igrati.

Interesantno, Nijemac je poslao poziv Joseu Mourinhu da bude trener protivničke ekipe u kojoj će igrati i Lionel Messi. Osim Argentinca, igrat će i Didier Drogba, Frank Lampard, Mesut Ozil, Ashley Cole, Rene Adler i Bastian Schweinsteiger.

Ballack je u oktobru prošle godine otišao u zasluženu nogometnu penziju.

U minhenskom Bayernu i Chelseaju proveo je po četiri godine. U 11 godina, koliko je nastupao kao reprezentativac Njemačke, odigrao je 98 utakmica i postigao 42 gola.

Iako mu je bilo ponuđeno da se od reprezentativnog dresa opsrosti u prijateljskoj utakmici protiv Brazila u augustu 2011. godine, Ballack je odbio poziv selektora Joachima Loewa.