Nakon velikog derbija
23

Jorginho nesportskim potezom razočarao Italiju, smijao se utučenom kolegi iz reprezentacije

D. P.
Jorginho i Tonali zajedno pokrivaju vezni red Italije (Foto: Screenshot)
Jorginho i Tonali zajedno pokrivaju vezni red Italije (Foto: Screenshot)
Bura oko penala i crvenog kartona za Milan u duelu protiv Chelseaja još uvijek se ne stišava, a italijanski mediji prenose potez Jorginha koji je sporni penal pretvorio u gol.

Chelsea je rezultatom 0:2 slavio na San Siru protiv Milana, a utakmicu je obilježio crveni karton i penal koje je protiv Milana dosudio arbitar Daniel Siebert. Italijanski mediji ocijenili su događaj kao veliku grešku na štetu Milana.

Nakon meča reprezentativac Italije i veznjak Milana Sandro Tonali kritikovao je suđenje. Vidno utučen, mladi veznjak žalio se na sudijsku odluku.

"Mnogo puta se desi onakva situacija tokom utakmice. Ukoliko date crveni karton i penal za ono nakon 18 minuta, za onakav dodir... Možemo onda napraviti košarku od nogometa jer je tamo svaki dodir faul. Osim toga, dobili smo mnogo žutih kartona za smiješne i sramotne slobodne udarce", rekao je Tonali.

Dok se Tonali obraćao medijima i žalio na suđenje u mix-zoni, do njega je stajao kolega iz reprezentacije Italije Jorginho. Upravo je on postigao gol iz spornog penala, a nakon što se Tonali žalio na suđenje, Jorginho se smijao ispred njega.

Ovaj potez italijanski mediji okarakterisali su nesportskim jer je riječ o dvojici reprezentativnih kolega i igrača koji zajedno nastupaju u veznom redu Italije. Snimak je brzo postao hit na društvenim mrežama.