Premiership
0

Jol krajem sedmice preuzima londonski Fulham

Totalsport
Martin Jol
Martin Jol
Mail Online, kao i ostali engleski mediji, najavljuju da bi se krajem ove sedmice trebao finalizirati dogovor londonskog premijerligaša Fulhama i nizozemskog stratega Martina Jola.

Aktuelni trener Ajaxa već je duže vrijeme slovio kao jedan od glavnih favorita za nasljednika Roya Hodgsona na klupi Fulhama. Podsjetimo da je Hodgson ovog ljeta preselio u Liverpool, te je tamo došao kao zamjena za Rafaela Beniteza.

U nedjelju su još jednom za isti stol sjeli predstavnici Fulhama, aktuelnog doprvaka Evropske lige i 54-godišnji trener, te je još jednom potvrđena godišnja plata od oko 1,5 miliona engleskih funti. No, krajem tjedna bi se iste strane još jednom morale susresti i konačno finalizirati dogovor.

Inače, ugovor Jola za Ajax veže još godinu dana i trenutno je najveća dvojba koliku će morati odštetu platiti u Fulhamu za prijevremeni raskid saradnje Jola i amsterdamskog kluba.

Iako će Ajax ove sezone igrati u Ligi prvaka, Jola je na odlazak natjerala loša finansijska situacija u klubu i mogući odlasci ponajboljih igrača poput Luisa Suereza, Martina Stekelenburga i Gregoryja van der Wiela protivno njegovim željama. Ukoliko dođe do realizacije posla, Jolu vođenje Fulhama neće biti prvo premijerligaško iskustvo, budući je od 2004. do 2007. trenirao Tottenham.