Strahinja i Nemanja
150

Jokić dobio prijetnje od brata košarkaša kojeg je napao, njegova braća žestoko uzvratila

H. H.
Jokića nakon svega čeka suspenzija (Foto: New York Post)
Jokića nakon svega čeka suspenzija (Foto: New York Post)
Srbijanski košarkaš Nikola Jokić našao se u centru pažnje nakon što je tokom utakmice protiv Miamija nasrnuo na Markieffa Morrisa, ali na tome nije sve završilo i polemika se nastavila.
U završnici susreta između Denvera i Miamija Jokić je fauliran na sredini terena, a onda je odlučio uzvratiti Morrisu i udariti ga sleđa, nakon čega je zaradio isključenje.

Srbijanski košarkaš je poručio da se osjeća loše zbog svog poteza, ali Markieffov brat Marcus ne miri se s onim što je Jokić učinio i poslao mu je prijeteću poruku.

"Čekao si da moj brat okrene leđa. Ovo sam ti zapamtio", poručio je krilni igrač Los Angeles Clippersa, te ostaje da se vidi šta će se dešavati kada Denver bude igrao protiv Clippersa.

Ni tu nije bio kraj prepirci, jer su se oglasila i Jokićeva braća Nemanja i Strahinja koji su meč gledali s tribina.

''Trebalo je pustiti da ostane kako je bilo, umjesto da javno prijetite našem bratu. Vaš brat je prvi počeo igrati prljavo. Želite li napraviti korak dalje, budite sigurni da ćemo vas čekati. Braća Jokić'', navodi su u postu za koji je novinar Denver Posta Mike Singer dobio potvrdu da je autentičan.

Braća Jokić su ranije umjela da se umiješaju u sukobe Nikole Jokića, čak i da prijete igračima koji su ušli u klinč sa njim, a košarkaš Denvera već godinama živi blizu braće koja se brinu o njegovoj karijeri.

Jokića nakon svega čeka suspenzija. Prema navodima medija iz SAD-a, srbijanski košarkaš će morati da plati žestoku novčanu kaznu, ali će vjerovatno dobiti i suspenziju veću od jednog meča.