Nogomet
19

Ješić je promijenio stil igre: Motiv, hrabrost i srce aduti Bordo tima za Pecaru

Piše: Edin Isanović
Miodrag Ješić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Miodrag Ješić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U nedjelju se na Pecari igra derbi 18. kola BHT Premijer lige. Širokom Brijegu na megdan stiže aktuelni prvak BiH – FK Sarajevo.

U oba taboda vlada optimizam. Domaći se uzdaju u tradiciju koja je itekako na njihovoj strani. S druge strane, gosti sa Koševa vjeruju da konačno mogu slaviti na stadionu na kojem nikada nisu pobijedili u prvenstvanim okršajima. Strateg domaćih Slaven Musa naglašava kako poštuje Bordo tim. Ipak, vjeruje u svoje izabranike.

"Sarajevo ima nekoliko odličnih pojedinaca, ali Široki Brijeg je bolji, jači kao tim. A to će, uz pravu atmosferu sa tribina, koje će nam biti dodatni motiv, presuditi u našu korist", kazao je Musa.

Miodrag Ješić, prvi šef struke koševskog tima, potcrtao je kako su nogometaši Sarajeva u protekloj sedmici radili izvanredno i da na tome temelji optimizam.

"Želimo ponoviti angažiranu igru iz prethodnih utakmica i pružiti kvalitet na terenu. Naša želja je da dobrom igrom dođemo do željenog rezultata i na taj način da obradujemo naše navijače", poručuje Ješić.

Dakako, Ješić je unaprijedio igru Bordo tima, a ono po čemu je očit njegov rukopis jeste mnogo borbenija i disciplinovanija igra tima sa Koševa. Uostalom, promijenjen je stil igre. Pred gostovanje na Pecari atmosfera u ekipi je izvanredna. Forma je uzlaznoj putanji, a u bordo svlačionici uzdaju se u motiv, hrabrost i srce nogometaša koji će istrčati u Širokom Brijegu. Stručni štab je lišen usluga Almira Bekića (kartoni), te povrijeđenih Kadušića i Delača.

Ješić je upoznat sa činjenicom da Sarajevo nikada nije u prvenstvenom dvoboju slavilo na Pecari. Na to je kroz smijeh odgovorio:

„Za sve postoji prvi put“.

Može li Bordo tim konačno skinuti prokletstvo Pecare, pitanje je koje muči mnoge navijače Sarajeva. U čemu leži ključ uspjeha u ovom dvoboju. Prije svega to će biti motiv. Da li je nogometašu potreban veći motiv od borbe za naslov prvaka? Sigurno da nije. Iako je ostalo još mnogo do kraja, ovaj meč je itekako važan za oba kluba. Poraz bi i Široki i Sarajevo udaljio od prvog mjesta. Sasvim dovoljan razlog za ulaganje napora u pobjedu.

Također, rani pogodak može odrediti dalji tok utakmice. Očekivanu agresiju domaćih bi u pravilu smirio rani pogodak gostiju. Ako Ješićevi izabranici u ranoj fazi utakmice postignu gol, povećat će šanse za osvajanje kompletnog plijena. Bez dvojbe, za uspjeh u Hercegovini svi nogometaši tima sa Koševa moraju igrati do krajnjih granica svojih mogućnosti. Ko osvoji više duela i osvoji više ničijih lopti bit će bliži pobjedi. Gosti će morati ponoviti pristup utakmici kao u prethodnih pet mečeva.

Utakmica počinje u nedjelju u 13:00 sati uz direktan prijenos na Moja TV.