Nakon osam godina
7

Jedna od najvećih zvijezda Liverpoola napušta klub i postaje direktna konkurencija Edinu Džeki

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Brazilski nogometaš Roberto Firmino ovog ljeta bi, prema svemu sudeći, trebao napustiti ekipu Liverpoola i od naredne sezone bi ga mogli gledati u dresu Intera, piše Gazzetta dello Sport.

Njemu ugovor s Liverpoolom ističe na kraju ove sezone, a kako se navodi, čak je spreman pristati i na manju platu kako bi potpisao za Inter te neće tražiti 10 miliona eura, koliko je imao u Liverpoolu.

Ranije su se pojavile informacije kako bi Firmino mogao produžiti ugovor s Liverpoolom i produžiti vjernost ovom klubu do ljeta 2025. ili 2026. godine, no od toga neće biti ništa i kako više nije u prvom planu kod trenera Jurgena Kloppa, sreću će potražiti u drugoj sredini, odnosno trebao bi pojačati ekipu našeg Edina Džeke i postati mu direktna konkurencija za prvu postavu.

Ovaj 31-godišnjak je ove sezone odigrao samo 13 mečeva u engleskom Premiershipu, no i bez obzira na znatno manji broj utakmica, uspio je postići sedam pogodaka i tome dodati tri asistencije.

Ekipu Liverpoola je pojačao 2015. godine kada je stigao iz Hoffenheima, a s ovim klubom je osvojio Ligu prvaka i titulu prvaka Engleske, prvu za Liverpool nakon 30 godina.