Ne zadovoljava UEFA-u
99

Jedan od najljepših stadiona u regiji ne može biti domaćin Lige prvaka i Evropske lige

N. K.
TSC ima jedan od najljepših stadiona u regiji (Foto: TSC)
TSC ima jedan od najljepših stadiona u regiji (Foto: TSC)
Srbijanski klub TSC iz Bačke Topole igrat će u trećem pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka nakon što su prošle sezone završili na senzacionalnom drugom mjestu iza prvaka Crvene zvezde.
Ukoliko budu i poraženi na startu svojih kvalifikacija u Ligi prvaka, otići će u play-off Evropske lige, a ako i tu izgube, upast će u grupe Konferencijske lige.

Međutim, ukoliko se TSC plasira u grupnu fazu Lige prvaka ili Evropske lige, imat će problem oko domaćih utakmica.

Iako TSC ima jedan od najljepših stadiona u regiji, njegov kapacitet ne zadovoljava UEFA-ine gabarite jer moderno zdanje u Bačkoj Topoli prima samo 4.500 gledatelja.

To predstavlja prepreku pa će TSC na svom stadionu eventualno moći igrati utakmice Konferencijske lige, dok će u ostalim slučajevima morati igrati u Beogradu.

"Šteta je što stadion u Bačkoj Topoli, koji je oduševio predstavnike UEFA-e, nema veći kapacitet. Samo zbog toga se ondje ne može igrati grupe Evropske lige, u kojoj se TSC može naći. Možda će biti i u Ligi prvaka. Konferencijska liga se može igrati na stadionu kapaciteta 4.500. Minimalni broj sjedišta za dva bolja takmičenja je 8.000", rekao je generalni tajnik srbijanskog nogometnog saveza Jovan Šurbatović.

Srbijanski mediji pišu kako će TSC vrlo vjerovatno svoje evropske utakmice igrati na stadionu Partizana.