Nogomet
6

Jagodić pred utakmicu protiv Širokog: Sloboda će učiniti sve da dođe do tri boda

Piše: A. K.
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Fudbalski klub Sloboda sutra na tuzlanskom stadionu Tušanj dočekuje ekipu Nogometnog kluba Široki Brijeg. Utakmica će biti odigrana u okviru 13. kola fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Predsjednik stručnog štaba Slobode Vlado Jagodić kazao je da Crveno-crne sutra očekuje jedna malo drugačija utakmica u odnosu na onu u srijedu koja je odigrana na tuzlanskom Tušnju protiv istog protivnika.

"U ovom trenutku moramo dobro analizirati onih 15 minuta gdje smo dozvolili Širokom da se 'razmaše', a oni kad to dobiju znaju iskoristiti. Večeras ćemo i u karantinu analizirati spomenute minute, kako se ne bi desilo i na ovoj utakmici, za koju ne mogu reći da će biti dijametralno suprotna, ali će se bitno razlikovati u odnosu na onu koja je odigrana u srijedu", kazao je Jagodić.

Dodaje i da je zdravstveni bilten tuzlanskih fudbalera u ovom trenutku dobar.

Istaknuvši da je uvjeren da igračima trenutno ne treba dodatni motiv za igru, Jagodić je kazao da su tokom njegovog desetodnevnog boravka na poziciji stratega progledali i prodisali.

"Oni su sada puni samopouzdanja koje moraju iskoristiti zajedno sa nama", istakao je Jagodić dodavši da podrška tuzlanskih navijača itekako znači cijelom timu Slobode.

Prema Jagodićevoj procjeni, ekipa Širokog Brijega sutra dolazi sa izmijenjenim sastavom u odnosu na utakmicu osmine finala Kupa BiH koja je u srijedu odigrana na Tušnju.

"Ne vjerujem da tu može biti nekih znatno velikih iznenađenja, ali i mi ćemo najvjerovatnije bitno promijeniti neke igrače u odnosu na one koji su igrali. Imam i ja pravo iznenaditi kolegu sa druge strane, ali, nažalost, moram reći da će uslovi na terenu za igru biti vjerovatno teški. Vrijeme se znatno pokvarilo, ali mi ne možemo utjecati na to. Jedino možemo današnji trening odraditi na pomoćnom terenu, što ćemo i učiniti", nastavio je Jagodić.

U ovom trenutku, istakao je on, o predstojećoj utakmici ne razmišlja kao o nekakvoj "ljepotici".

"Slobodi treba rezultat i mi ćemo sve učiniti da dođemo do tri boda", naglasio je on.

Nakon današnjeg treninga Jagodić će definitivno odlučiti kojih će 18 igrača biti u konkurenciji za predstojeću utakmicu, kao i onih 11 koji će započeti duel.

Slobodin igrač Samir Merdić sutra se nada pobjedi.

"Pobjeda je najbitnija, a mi ćemo dati svoj maksimum. Igrači su spremni, a očekujemo i podršku navijača", izjavio je Merdić.

Susret Slobode i Širokog Brijega na rasporedu je sutra od 15 sati na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli.