Nakon pobjede nad Zrinjskim
1

Jagodić: Nadam se da je ovo kraj crne rezultatske serije

Klix.ba
Vlado Jagodić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vlado Jagodić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ekipa Čelika je večeras na Bilinom Polju rezultatom 2:0 savladala Zrinjski iz Mostara i prekinula svoj rezultatski crni niz.

Na konferenciji za novinare koja je održana poslije utakmice, Vlado Jagodić nije krio zadovoljstvo sa dva postignuta gola, a veliku pohvalu je dao navijačima koji su kako kaže, napravili povoljan pritisak.

"Realno, očekivali smo dobrog Zrinjskog kakvog je večeras i postavio moj kolega Dragan Perić. Ulog je bio veliki u večerašnjoj utakmici, imali smo veliku želju da postignemo gol, a ostvarili smo je na početku, kako smo i planirali. Zrinjski je pokušao da nas ugrozi, ali mi smo igrali sigurnu igru", izjavio je Jagodić.

U drugom poluvremenu igrači Čelika nisu bili zadovoljni suđenjem, pa su u dva navrata nasrnuli na glavnog sudiju ovog meča, Eldisa Prošića, koji je kasnije pokazao dva crvena kartona, po jedan na obje strane. Jagodić ističe da nije bilo potrebe za nervozom na terenu, te je dao svoj osvrt na drugi dio utakmice.

"U drugom poluvremenu bilo je viška nervoze kod igrača na obje strane, pa je bilo više i htjenja i volje za novim golovima. Ja bih volio da nije bilo kako je bilo, dobili smo crvene kartone, ali moramo dalje. Koga nema bez njega se i može i mora. Pokušali smo da igramo ulogu Zrinjskog u prvom poluvremenu, da budemo čvršći, a želja za drugim golom ostvarila se u sudijskoj nadoknadi. Presretan sam sa rezultatom, zahvaljujem se igračima koji su obavili odličan posao, ali i publici koja je bila na nivou i napravila povoljan pritisak. Nadam se da je ovo kraj naše crne rezultatske serije", zaključio je Jagodić.

Trener Zrinjskog, Dragan Perić, bio je kratak u svojoj izjavi pa je samo čestitao nogometašima Čelika na zasluženoj pobjedi.

"Čestitam kolegi i prijatelju Čeliku i Vladi na pobjedu. Zrinjski danas i nakon svih 90 minuta mislim da je zaslužio bod, ali više želje i htjenja u Čeliku rezultiralo je sa pobjedom Čelika.", kratko je prokomentarisao Perić.