Nogomet
6

Izložba Feđe Krvavca: Zmajevi kroz objektiv fotoreportera Klix.ba

Piše: J. H.
(Foto: Klix.ba)
U okviru izložbe trofeja Svjetskog nogometnog prvaka u Skenderiji, posjetitelji mogu pogledati i fotografije Zmajeva fotoreportera portala Klix.ba Feđe Krvavca.

Feđa Krvavac nastavio je stopama svog oca Fuada koji je čitav svoj radni vijek sa fotoaparatom proveo na sportskim terenima, najčešće uz nogometnu reprezentaciju BiH od njenog osnivanja.

Na Feđinim fotografijama izloženim u dvorani "Mirza Delibašić" posjetitelji mogu vidjeti najsretnije trenutke najboljih bh. nogometaša od 1999. godine pa do završetka kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Naš kolega se sportskom fotografijom bavi od 14. godine kada je na Koševu gostovala reprezentacija Slovenije.

Kako kaže, najdraže dvije fotografije koje je napravio sa reprezentacijom su mu gol Edina Džeke protiv Francuske u posljednjoj utakmici kvalifikacija za odlazak na Euro 2012. godine i slavlje u Kaunasu nakog gola Vedada Ibiševića kojim su Zmajevi osigurali učešće na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

"Čast mi je što sam dio ovako velikog događaja kao što je dolazak trofeja Svjetskog nogometnog prvaka u Bosnu i Hercegovinu", kaže Krvavac.

Većinu njegovih fotografija mogli ste vidjeti na portalu Klix.ba čiji je Feđa član već pet godina.