Za kraj jesenjeg dijela
158

Iz Željezničara najavili meč protiv Posušja i "poklon navijačima": Na Grbavici smo favoriti

K. H.
Haris Alihodžić (lijevo) i Nedim Mekić (desno) (Foto: I. L./Klix.ba)
Haris Alihodžić (lijevo) i Nedim Mekić (desno) (Foto: I. L./Klix.ba)
Pomoćni trener Željezničara Haris Alihodžić i prvotimac Nedim Mekić najavili su posljednji meč jesenje polusezone koji će Plavi igrati protiv Posušja na svojoj Grbavici, a kao što su obojica istakli, u ovom susretu će ići na pobjedu kako bi navijačima dali najbolji mogući poklon za 35. rođendan.

Alihodžić je rekao da njegove igrače sigurno očekuje teška utakmica, ali da su imali dovoljno vremena da se spreme i da vjeruje kako će svi igrači biti spremni da pruže svoj maksimum.

"Sigurno je da nas očekuje jedna teška utakmica, a pod tim mislim na protivnika koji je veoma neugodan. To su pokazali na posljednje tri utakmice gdje su ostvarili dvije pobjede i jedan remi, a samim tim jasno je da ćemo imati težak posao. Svi dobro znamo da smo na našem posljednjem meču izgubili i dužni smo našim vjernim navijačima, a oni će sigurno doći u velikom broju i pozivam ih sve da dođu i pruže podršku našem klubu", rekao je Alihodžić pa nastavio:

Alihodžić: Posušje je neugodno, ali imali smo dovoljno vremena da se spremimo (Foto: I. L./Klix.ba)
Alihodžić: Posušje je neugodno, ali imali smo dovoljno vremena da se spremimo (Foto: I. L./Klix.ba)

"Ekipa Posušja je veoma dobra, imaju nekoliko kvalitetnih pojedinaca, Bobana i Jovića koji su dobri napadači, ali ja se nadam da ćemo ovu utakmicu riješiti u našu korist i tako zatvoriti jesenji dio prvenstva. To što imaju podjednak broj bodova u gostima i na strani ne znači ništa, mi smo se pripremali i imali smo nešto duže vremena, nadam se da su svi igrači spremni osim kažnjenog Santosa i povrijeđenih Gasala i Vege."

Medijima se obratio i Nedim Mekić, veznjak Plavih koji je rekao da se on i njegovi saigrači uvijek postavljaju kao "favoriti" na Grbavici.

"Dolazi nam neugodna ekipa koja je osvojila sedam bodova u posljednja tri meča, ali očekivanja su velika, pogotovo jer igramo na Grbavici gdje se postavljamo kao favoriti. Oni su uvijek s nama, a nadam se da ćemo se sutra odužiti jednom pobjedom", kaže Mekić.

Mekić: Na Grbavici se uvijek postavimo kao favoriti (Foto: I. L./Klix.ba)
Mekić: Na Grbavici se uvijek postavimo kao favoriti (Foto: I. L./Klix.ba)

Meč Željezničara i Posušja igra se u subotu na stadionu Grbavica s početkom u 17 sati.