Gostuju Zrinjskom
55

Iz Olimpika poručili: Možemo biti bitan faktor u Premijer ligi BiH

K. H.
Trener Olimpika Darko Vojvodić
Trener Olimpika Darko Vojvodić
Nogometaši Olimpika novu sezonu otvorit će gostovanjem kod ekipe mostarskog Zrinjskog, a povratnici u Premijer ligu BiH će odmah na startu ići u goste jednoj od najboljih ekipa u državi.

U najavi utakmice šef struke Darko Vojdović je rekao da su pripreme prošle odlično i da se raduje početku Premijer lige BiH.

"Moram reći da smo obavili zasita sjajne pripreme. Na Vlašiću smo imali sjajne uslove, momci su sjajno radili i koristim priliku da im se zahvalim. Pokazali su visok stepen profesionalizma, odlično su se ponašali i ako nastavimo u tom ritmu mislim da smo na dobrom putu da ove godine budemo bitan faktor u Premijer ligi BiH", kazao je Vojvodić da bi na pitanje o prvom meču protiv Zrinjskog dodao:

"Mi nismo neko ko može prijetiti Zrinjskom. Oni su višestruki prvaci Bosne i Hercegovine, ozbiljna ekipa, ozbiljni igrači i trener. Ali ako me pitate plašimo li ih se, odgovorno vam kažem niti jednog momenta ih se ne plašimo", istakao je trener novog/starog premijerligaša.

Što se tiče utakmica bez publike, Vojvodić kaže da igranje bez publike nema smisla, ali situacija je nažalost takva.

"Sve je nekako novo i iskreno za mene nema smisla. Igranje bez publike, nije igranje. Igranje sa ovim nekim mjerama, više me podsjeća na moranje, nego na zadovoljstvo koje budi nogomet u nama. Igranje pod nadzorom gasi emociju, a znamo da je nogomet igra emocija. Pomalo nas pretvaraju u robote, što generalno nije dobro. Nadam se da će se vrlo brzo pronaći vakcina i da ćemo se svi vrlo brzo vratiti izvornom nogometu, a to je: navijači na tribinama, a nogometaši i treneri na terenu", istakao je trener Olimpika.

Kada su u pitanju ciljevi Olimpika, odgovor je jednostavan: Opstanak.

"Naš prvenstveni cilj je opstanak i stabilizacija kluba. Jako je teško kad dođete iz nižeg ranga zadržati premijerligaški status. Bit će uspona i padova, pa će nam trebati strpljenja. Bojim se ako ne budemo imali strpljenja, da ćemo srljati iz greške u grešku. Jednostavno svi zajendo u klubu moramo biti strpljivi. Liga je zahtjevna i sa par dobrih rezultata, možete biti gore, ali i sa par loših možete biti na dnu tabele", smatra Vojvodić.

Što se tiče titule prvaka, Vojvodić je rekao da ima puno ekipa koje konkurišu za sami vrh.

"U našoj ligi favoriti su uvijek znani. To je svakako Sarajevo koje je odbranilo titulu, Željezničar koji ima dobru ekipu, Zrinjski koji je uvijek sjajan. Tu je i Borac koji je čini mi se nikad jači u svakom pogledu. Dodao bih još i Široki Brijeg i Tuzla City, koji su preboljeli "dječije bolesti" i mislim da su zreli za nešto više, posebno Tuzla City", kaže Vojvodić.

Medijima se obratio i kapiten Olimpika Adnan Osmanović koji je također pohvalio rad ekipe u proteklom periodu.

"Dobro smo radili u pripremnom periodu i pored svih problema izazvanih pandemijom. Uspjeli smo da se zaštitimo od virusa i pritom smo uspjeli da uradimo sve zacrtano. Generalna proba koju smo imali u Tuzli pokazala je da smo fizički na visokom niovu i da ćemo biti "tvrd orah" svim ekipama u ligi u narednoj sezoni. U klub su stigla pojačanja na pozicijama na kojim je to bilo potrebno, mladi igrači su se pokazali vrlo dobro i svi zajedno jedva čekamo prvi sudijski zvižduk", kaže Osmanović.

O prvom kolu i gostovanju u Mostaru, Osmanović kaže da o Zrinjskom ne treba trošiti riječi.

"Zrinjski je ekipa koja je uvijek kvalitetna. Godinama su u vrhu bh. nogometa, višestruki su prvaci BiH i to govori o njima. Na nama je da odigramo što bolju utakmicu i Premijer ligi BiH se prikažemo u što boljem svjetlu", rekao je Osmanović u najavi duela koji se igra u subotu od 20 sati u Mostaru.