Nogomet
0

Iz Borca najavljuju mogućnost napuštanja Premijer lige BiH

Piše: J. H.
Upravni odbor Borca
Upravni odbor Borca
Prema medijskim navodima, FK Borac iz Banje Luke mogao bi istupiti iz Premijer lige BiH zbog dešavanja u vezi s licenciranjem. Međutim, kako saznajemo, ta odluka neće biti donesena na današnjem zasjedanju Upravnog odbora.

Predsjednik Upravnog odbora banjalučkog premijerligaša Slobodan Radulj u razgovoru za portal Klix.ba kazao je kako će se ovo pitanje naći na današnjem zasjedanju UO.

"Vidjet ćemo šta će biti. Moja izjava o istupanju iz Premijer lige bila je izrečena u afektu i ja o tome ne odlučujem sam", kazao je Radulj, kojeg smo prekinuli u pisanju pisma UEFA-i o posljednjim dešavanjima u vezi s licenciranjem klubova za Evropu.

Slobodan Radulj, predsjednik UO FK Borac
Slobodan Radulj, predsjednik UO FK Borac

Naime, Borac je tabelarno izborio takmičenje u pretkolu Evropske lige, međutim, od Nogometnog saveza BiH nisu dobili dozvolu te je umjesto njih na evropski voz "upao" mostarski Zrinjski.

Pojavila se informacija da bi iz solidarnosti sa Banjalučanima i Slavija mogla napustiti elitni rang bh. nogometnog takmičenja. No, ovu informaciju demantirao je predsjednik kluba iz Istočnog Sarajeva Slobodan Ujić. Međutim, iz ovog kluba dali su punu podršku Borcu, koji je, kako je kazao Ujić, zaslužio izlazak u Evropu na terenu.

Slobodan Ujić, predsjednik UO FK Slavija
Slobodan Ujić, predsjednik UO FK Slavija

"Sramota je da Zrinjski po drugi put ide u Evropu umjesto nekog drugog. Komisija još uvijek nije obrazložila zbog čega Borac nije dobio licencu. Zar se nisu mogli udostojiti i upoznati javnost o razlozima svoje odluke. Koliko imamo informacije, Borac je ispunio sve svoje obaveze koje mu je naložila Prvostepena komisija za licenciranje", kazao je Ujić za portal Klix.ba.

On se pita zbog čega Čelik i Olimpic nisu dobili licence, za koje tvrdi da su ispunili sve uslove.